• Ministrul transporturilor italian, Matteo Salvini, a anunțat că aeroportul principal din Milano, Malpensa, va fi redenumit în onoarea fostului premier Silvio Berlusconi, care a decedat anul trecut.
  • Decizia a fost aprobată de autoritatea aviației civile la cererea regiunii Lombardia, iar Salvini, lider al partidului de dreapta Liga și aliat al lui Berlusconi, a confirmat că va merge mai departe cu această redenumire.
  • Salvini a postat pe platforma de socializare X o fotografie cu Berlusconi și aeroportul Malpensa, subliniind contribuțiile semnificative ale fostului premier ca om de afaceri și cetățean milanez.

Principalul aeroport din Milano va fi redenumit după numele fostului premier italian și magnat de afaceri Silvio Berlusconi, a declarat vineri ministrul transporturilor Matteo Salvini. Berlusconi, care a murit anul trecut la vârsta de 86 de ani, a condus patru guverne în fruntea partidului său de centru-dreapta Forza Italia și a fost una dintre cele mai divizate figuri ale Italiei din epoca modernă, scrie Reuters.

Vorbind la o conferință în sudul Italiei, Salvini a declarat că autoritatea aviației civile a aprobat o cerere din partea regiunii Lombardia din jurul orașului Milano de a redenumi aeroportul Malpensa în onoarea lui Berlusconi, care a venit din capitala financiară a țării.

„Având în vedere că decizia finală aparține ministrului transporturilor, chiar cred că se va merge mai departe”, a declarat Salvini, liderul partidului de dreapta Liga și un aliat de lungă durată al lui Berlusconi.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

„În memoria prietenului meu Silvio, un mare om de afaceri, un mare cetățean milanez și un mare italian”, a postat ulterior Salvini pe platforma de socializare X, deasupra unei fotografii cu Berlusconi și aeroportul Malpensa.

Citește și