• Aeroportul din Manchester și-a închis temporar ambele piste din cauza ninsorilor abundente.
  • După o închidere de 2 ore și jumătate, aeroportul a declarat că „operațiunile au fost reluate” și le-a mulțumit pasagerilor pentru răbdare.
  • Această situație survine după ce temperaturile au coborât sub -10C în unele părți ale Regatului Unit în cursul nopții.

Aeroportul Manchester din nordul Angliei şi-a închis temporar ambele piste, joi, în contextul ninsorilor abundente, după ce serviciul britanic de meteorologie Met Office a emis noi atenţionări de căderi de zăpadă şi îngheţ, potrivit Sky News.

Aeroportul a anunţat joi, în jurul orei 6:20 (6:20 GMT), închiderea pistelor. Aproximativ două ore şi jumătate mai târziu, operaţiunile au fost reluate, a anunţat aeroportul, care a transmis pasagerilor să solicite companiilor aeriene informaţii referitoare la zborurile lor.

Met Office a prognozat „averse de iarnă care vor provoca perturbări suplimentare” în urma îngheţului şi a ninsorilor din regiuni situate în Irlanda de Nord, Ţara Galilor, nord-vestul Angliei şi sud-vestul Scoţiei.

De asemenea, Met Office a emis o avertizare meteorologică pentru a alerta publicul referitor la eventuale întârzieri în serviciile de transport rutiere şi feroviare.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a emis o atenţionare meteorologică de nivelul 3 de vreme rece” , avertizând că valul de aer rece ar putea perturba furnizarea serviciilor şi ar putea creşte riscurile pentru sănătate în cazul pacienţilor vulnerabili” .