Afară-i frig, în apartamentele din București și mai frig. Ce soluție are Nicușor Dan

  • Aşteaptă-te la frig în apartamente odată ce temperaturile de afară vor scădea
  • Nicuşor Dan nu are o soluţie imediată pentru bucureştenii care sunt racordaţi la sistemul central de termoficare
  • Primarul Bucureştiului crede că situaţia cu apa caldă şi căldura se va schimba în câţiva ani
  • Nicuşor Dan vrea să cumpere ELCEN cu mai puţin de 1 miliard de lei
  • În februarie începe licitaţia pentru reparaţia sistemului termoenergetic pe bani europeni

Claudiu şi Andrada sunt doi bucureşteni din sectorul 1 care aşteaptă cu groază scăderea temperaturii de-afară. Şi asta pentru că fac parte din cei care primesc apă caldă şi energie termică prin sistemul centralizat.

Anul acesta ei, dar şi alţi locatari din cele peste jumătate de milion de apartamente din Bucureşti au îngheţat prin apartamente. Caloriferele sunt abia călduţe, iar apa caldă cel mai des lipseşte.

Încălzim apă pe aragaz, cu oala, cum se făcea acum zeci de ani pe la ţară, pe timul lui Ceauşescu. Deci este destul de ciudat. Nu mă aşteptam în Capitală să fie condiţiile astea. Căldura în apartamente lipseşte cu desăvârşire. Caloriferele sunt călduţe, apa caldă lipseşte, apa caldă chiar este mai rece decât cea rece. Şi ne e foarte greu, mai ales că avem un copil mic.”, spune Claudiu, locuitor sector 1 Bucureşti.

Acum apă caldă este, nu este foarte fierbinte, adică e mai mult călâie, iar caloriferele sunt la fel călâi. Nu sunt calde, iar vremea de-afară am înţeles că o să fie temperaturi de minus, deci îmi este groază efectiv.”, a explicat Andrada, locuitor sector 1 Bucureşti.

Ce soluție are Nicușor Dan

Nicuşor Dan, primarul Bucureştiului, nu are o soluţie rapidă pentru ei şi nici nu ştie cât de cald va fi în apartamente dacă vine o repriză de ger.

„Cât de fierbinţi vor fi caloriferele în apartamente? La cât de fierbinţi cât nu se pierde din vina fostei administraţii. Cam asta e ce pot să vă spun.”, a declarat Nicuşor Dan, primar municipiul Bucureşti.

Unica speranţă a primarului sunt investiţiile în reţeaua centralizată de termoficare.

Nicuşor Dan vrea să cumpere ELCEN-ul cu tot cu datorii cu mai puţin de 1 miliard de lei. Tot în planul de investiţii sunt incluse şi  reparea cu bani europeni a ţevilor vechi de peste 40 de ani ale sistemului de termoficare. Până atunci, deprinde-te cu ideea că în această iarnă ai să simţi frigul în apartement.