• O bombă a explodat într-o şcoală din Afganistan şi a ucis mai multe persoane, inclusiv elevi ai unităţii de învăţământ.
  • Cel puţin 10 persoane au fost ucise în urma exploziei unei bombe care a lovit o şcoală religioasă din nordul Afganistanului.
  • Însă bilanţul victimelor rămâne incert, iar oficiali ai spitalului au declarat pentru agenţia de presă AFP că 16 persoane au murit în explozie.

O bombă a explodat într-o şcoală din Afganistan şi a ucis mai multe persoane, inclusiv elevi ai unităţii de învăţământ.

Cel puţin 10 persoane au fost ucise în urma exploziei unei bombe care a lovit o şcoală religioasă din nordul Afganistanului, a anunţat regimul taliban aflat la putere.

Deflagraţia a avut loc în Aybak, în provincia Samangan, şi a provocat mai mulţi răniţi, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Însă bilanţul victimelor rămâne incert, iar oficiali ai spitalului au declarat pentru agenţia de presă AFP că 16 persoane au murit în explozie. Niciun grup nu a revendicat atacul.

Explozia s-a produs în momentul în care oamenii ieşeau de la rugăciune, iar un medic de la spitalul local a declarat că majoritatea victimelor sunt elevi ai şcolii.

Toţi sunt copii şi oameni obişnuiţi” , a declarat un medic.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Abdul Nafee Takkur, a declarat că forţele de securitate ale talibanilor investighează atacul şi a promis că „îi va identifica pe făptaşi şi îi va pedepsi pentru acţiunile lor” .

Afganistanul a fost zguduit de zeci de explozii de când talibanii au preluat puterea anul trecut, majoritatea revendicate de ramura locală a grupării Stat Islamic.