Afganistan: Femeile protestează împotriva talibanilor. Cer drepturi egale și un rol egal în politică și economie. VIDEO

  • Femeile din Afganistan protestează la Kabul, împotriva talibanilor.
  • Femeile cer drepturi egale și un rol egal în politică și economie.
  • La începutul lunii iulie, sute de femei din Afganistan au desfășurat un protest armat și au scandat sloganuri antitalibane în nordul și centrul țării.


Femeile din Afganistan au fost văzute protestând la Kabul împotriva preluării puterii de către talibani. Ele au cerut drepturi egale și implicare în politică și economie.

Pe fondul deteriorării securității în Afganistan, femeile din capitala țării, Kabul, au fost văzute protestând împotriva preluării puterii de către talibani. Pe măsură ce talibanii au preluat controlul asupra Kabulului, mai multe postere cu femei au fost acoperite, acestea fiind vopsite în negru. La începutul lunii iulie, sute de femei din Afganistan au desfășurat un protest armat și au scandat sloganuri antitalibane în nordul și centrul țării, notează republicworld.com.

Femeile organizează un protest împotriva talibanilor

Mai multe femei s-au adunat în zona Wazir Akbar Khan din Kabul, cerând drepturi egale și participare în guvern, politică și economie. Femeile nu i-au numit direct pe talibani, dar au continuat să riposteze în Afganistan, unde talibanii se luptă pentru a controla aproape întreaga țară. Femeile le-au cerut deținătorilor de putere să nu le uite drepturile în urma regimului taliban.

Talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului în perioada 1996-2001, impunând condiții și reguli dure în urma interpretării stricte a legii islamice. Sub regimul lor, femeile trebuiau să se acopere și să iasă din casă doar în compania unei rude de sex masculin. Talibanii au interzis, de asemenea, ca fetele să meargă la școală, iar femeile să lucreze în afara casei. De asemenea, acestora li s-a interzis să voteze.