• Africa de Sud va interzice creşterea leilor în captivitate în scopul vânătorii
  • Un grup de cercetători a realizat un studiu pe doi ani asupra creșterii leilor în captivitate
  • Guvernul african a fost de acord cu recomandările cercetătorilor

Autorităţile din Africa de Sud au anunțat că vor interzice creşterea leilor în captivitate în scopul vânătorii sau pentru a fi mângâiaţi de turişti, relatează BBC. Decizia vine după ce au fost publicat rezultatele unui studiu asupra controversatei practici a creșterii leilor în captivitate.

Concluziile au arătat că această practică pune în pericol animalele sălbatice și distruge eforturile de conservare a speciei. Guvernul Africii de Sud a fost de acord cu recomandările cercetătorilor, care probabil vor atrage reacţiile negative ale sectorului de creştere a leilor în captivitate, sector care valorează multe milioane de dolari.

„Trebuie oprită şi inversată domesticirea leilor prin înmulţire şi ţinere în captivitate. Nu vrem creşterea, vânarea, mângâierea puilor şi folosirea leilor în captivitate”, a spus ministrul Mediului, Barbara Creecy.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

De asemenea, Barbara Creecy a adăugat că vânătoarea legală a leilor crescuți în captivitate va fi permisă în continuare, deoarece reprezintă o sursă importantă de venit pentru țară.

Aproximativ 8.000 de lei trăiesc în captivitate în Africa de Sud, față de 3.500 de exemplare care trăiesc în sălbăticie.