• Sportul sud-african se confruntă începând de vineri cu anularea unor competiţii din cauza depistării unei noi variante de coronavirus.
  • Echipele de rugby britanice şi jucătorii de golf, încearcă să părăsească ţara înainte de a fi impuse restricţii de călătorie, informează Reuters.

Patru echipe de rugby urmau să joace împotriva unor adversari sud-africani, în United Rugby Championship (URC), dar cluburile galeze Cardiff şi Scarlets au declarat că încearcă să plece, în timp ce Marea Britanie se pregăteşte să impună restricţii de călătorie începând de vineri, de la ora 12.00 GMT.

„Având în vedere că situaţia din Africa de Sud s-a schimbat atât de repede, căutăm acum să ne repatriem personalul cât mai repede posibil”, au declarat cei de la Cardiff, pe Twitter.

„Pentru familiile şi prietenii îngrijoraţi, vă rugăm să fiţi siguri că ne concentrăm pe asigurarea siguranţei şi bunăstării oamenilor noştri şi vă vom ţine la curent cu orice evoluţie”.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Scarlets au declarat că şi ei încearcă să plece cât mai repede posibil.

Vineri, oficialii au declarat pentru Reuters că meciurile URC vor fi anulate, un anunţ fiind aşteptat mai târziu.

Cardiff urma să joace duminică cu Lions, la Johannesburg, în timp ce Scarlets se află la Durban, pentru a se confrunta cu Sharks, sâmbătă.

Nu s-a spus nimic despre planurile clubului irlandez Munster, care trebuia să întâlnească sâmbătă pe Bulls, la Pretoria, sau ale italienilor de la Zebre, aflaţi la Cape Town, pentru a-i înfrunta pe Stormers, în condiţiile în care şi Italia a anunţat posibile restricţii de călătorie.

Acestea sunt primele cluburi care au sosit în Africa de Sud de la debutul pandemiei, iar amânarea meciurilor va fi o lovitură majoră pentru turneul recent lansat, la care participă echipe din Africa de Sud, Irlanda, Itay, Scoţia şi Ţara Galilor.

Prima rundă a turneului de golf Joburg Open s-a reluat vineri dimineaţă, după ce o furtună a pus capăt joi desfăşurării competiţiei.

A doua rundă a început la ora 7 dimineaţa, dar până atunci 15 jucători de golf britanici şi irlandezi se retrăseseră deja.

Evenimentul este primul din programul DP World Tour, fostul European Tour.

Vineri, Africa de Sud va găzdui Olanda, în primul din seria de trei meciuri din cadrul turneului de cricket One Day International.

„În acest stadiu al planificării şi pregătirii noastre, nu am aflat de nicio evoluţie care să se refere la impactul noii variante asupra meciurilor internaţionale”, a declarat vineri Cricket South Africa pentru Reuters.

„În cazul în care vor exista schimbări în acest sens, CSA va emite o declaraţie şi va da sfaturi cu privire la orice ajustări planificate”.

De asemenea, Africa de Sud va găzdui luna viitoare India pentru un turneu de cricket care se aşteaptă să fie o sursă majoră de bani pentru visteria Cricket South Africa. India urmează să joace trei teste în decembrie şi ianuarie.

România are la rândul ei o echipă de rugby depasată în Africa de Sud, zimbrii de la CSM Ştiinţa Baia Mare urmând să joace vineri după amiază o partidă la Toyota Challenge Cup, contra celor de la Toyota Cheetahs.

Băimărenii se vor întoarce în ţară sâmbătă dimineaţă.