• Pandemia a anulat multe evenimente anuale, dar unele sunt reprogramate pentru 2021
  • Multe organizaţii internaţionale au fost forţate să-şi restrângă activitatea
  • Jocurile Olimpice de vară din 2020 au fost amânate cu un an
  • Pe 20 ianuarie, Joe Biden va fi învestit oficial în funcția de președinte al SUA

Ştiu că anul ăsta nu a fost aşa cum te-ai aşteptat. Dacă obişnuieşti să ţii o agendă a evenimentelor pe care vrei să le urmăreşti în lume, iar în 2020 ai tăiat multe din ele, anul viitor îţi poate aduce suprize plăcute.

Pe 20 ianuarie, Joe Biden va deveni oficial cel de-al 46-lea preşedinte al Americii. Procedura începe însă pe 3 ianuarie, când membrii Casei Reprezentanţilor şi cei ai Senatului depun jurământul.

În martie, tot în Statele Unite va începe procesul celor patru poliţişti implicaţi în uciderea lui George Floyd. Este vorba despre bărbatul afro – american care a murit în timpul arestului. Cazul, știi și tu, a declanşat proteste fără precedent.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Tot în martie sunt alegeri în Israel. Acestea se suprapun cu procesul premierului Netanyahu, judecat pentru acte de corupţie. Îți reamintesc, sunt alegeri parlamentare anticipate.

Este și o veste bună pentru microbiști. În lunile iunie şi iulie poți urmări Campionatul European de Fotbal, inclusiv la București. Greii fotbalului european, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos şi Kylian Mbappe se vor întrece pentru un nou trofeu.

Competiţiile sportive nu se opresc după Euro. Imediat după campionatul de fotbal urmează ediția cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Și organizatorii premiilor Grammy, Globurile de Aur sau Oscar speră să poată ține ceremoniile.

În noiembrie afli și -ce planuri concrete are Uniunea Europeană pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, precum şi când vei folosi combustibil eco. Atunci va fi Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice.

Şi încă un lucru foarte important: în 2021 vei afla dacă vom mai schimbăm ora… Ţările care vor să rămână pe ora de vară îşi vor regla ceasurile în ultima duminică din martie 2021.