Agenția de spionaj din Coreea de Sud spună că sora lui Kim Jong-un a preluat parțial puterea în Coreea de Nord

Sursă foto: Profimedia
  • Serviciul Național de Informații (NIS) spune că sora lui Kim Jong-un a preluat parțial puterea în Coreea de Nord
  • Agenția de spionaj din Coreea de Sud susține că Yo-Long a fost delegată să se ocupe de afacerile externe cu vecinii din sud, dar și cu SUA
  • Sud-coreenii neagă în continuare că lideurl nord-coreean nu are probleme de sănătate

Serviciul Național de Informații (NIS) a anunțat că sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-long, a fost delegată să se ocupe de afacerile externe cu SUA și Coreea de Sud, ceea ce înseamnă că sora mai mică a liderului de la Phenian a preluat parțial puterea în țară, relatează The Korea Herald.

Mișcarea ar fi fost luată din cauza stresului de Kim Jong-un, susține agenția de spionaj din Coreea de Sud, care neagă faptul că liderul nord-coreean ar avea probleme grave de sănătate.

„Kim Jong-un încă își exercită puterea aboslută, dar comparativ cu anii trecuți, această autoritate a fost transferată treptat. Nivelul de stres ridicat al acestuia au determinat o asemenea măsură”, a declarat Ha Tae-kyung, reprezentantul Parditului Viitorului Unit, principalul partid de opoziție din Coreea de Sud, după o discuție cu NIS.

Cu toate acestea, delegarea puterii nu înseamnă că Kim Yo-long a fost selectată drept succesorea lui Kim Jong-un, a mai precizat reprezentantul partidului sud-coreean.