• Serviciul Național de Informații (NIS) spune că sora lui Kim Jong-un a preluat parțial puterea în Coreea de Nord
  • Agenția de spionaj din Coreea de Sud susține că Yo-Long a fost delegată să se ocupe de afacerile externe cu vecinii din sud, dar și cu SUA
  • Sud-coreenii neagă în continuare că lideurl nord-coreean nu are probleme de sănătate

Serviciul Național de Informații (NIS) a anunțat că sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-long, a fost delegată să se ocupe de afacerile externe cu SUA și Coreea de Sud, ceea ce înseamnă că sora mai mică a liderului de la Phenian a preluat parțial puterea în țară, relatează The Korea Herald.

Mișcarea ar fi fost luată din cauza stresului de Kim Jong-un, susține agenția de spionaj din Coreea de Sud, care neagă faptul că liderul nord-coreean ar avea probleme grave de sănătate.

„Kim Jong-un încă își exercită puterea aboslută, dar comparativ cu anii trecuți, această autoritate a fost transferată treptat. Nivelul de stres ridicat al acestuia au determinat o asemenea măsură”, a declarat Ha Tae-kyung, reprezentantul Parditului Viitorului Unit, principalul partid de opoziție din Coreea de Sud, după o discuție cu NIS.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Cu toate acestea, delegarea puterii nu înseamnă că Kim Yo-long a fost selectată drept succesorea lui Kim Jong-un, a mai precizat reprezentantul partidului sud-coreean.