• Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V
  • Rușii spun că sunt pregătiți să livreze 50 de milioane de doze
  • „Deși EMA nu poate să prevadă calendarul general, ar trebui ca evaluarea să ceară mai puțin timp decât de obicei”

„Nu știu dacă este bine să ne îngrijoram, dar este important sa analizam acest caz cu mare atenție. Trebuie să vedem dacă decesul are legătură cu vaccinarea sau are legatură cu alte cauze. Aici sunt experții, care ar trebui să-și spună cuvântul. Probabil se va face autopsia cadavralui. De aceea este importantă monitorizarea continuă a vaccinului: dacă apar efecte adverse noi, acestea să poată fi analizate”, a spus Virgil Musta pentru Aleph News.

Virgil Musta, despre vaccinul rusesc Sputnik V

Medicul Virgil Musta a fost întrebat de ce România nu vaccinează cu Sputnik.

„Este o întrebare de politică de sănătate publică. Ca un vaccin să intre în țară este necesar ca o anumită societate să-și manifeste interesul să introducă acel produs. Și Agenția Medicamentelor analizează datele legate de produsul respectiv”, a spus Musta.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Există experți care analizează datele puse la dispoziție. S-au adunat mai multe date de când a început distribuirea vaccinului, astfel încât persoanele îndreptățite să spună da sau nu sau mai urmărim riscurile”, a adăugat Musta.

Virgil Musta, despre vaccinul AstraZeneca

„Acest produs a fost analizat și studiat în studii clinice pentru persoane de până la 55 de ani. Motiv pentru care a și fost acreditat și avizat pentru această recomandare.

Între timp, Marea Britanie a vaccinat și persoane cu vârste de peste 55 de ani, constatând că nu există efecte adverse importante secundare la această vârstă.

Motiv pentru care ei au analizat această posibilitate de extindere și la vârsta de peste 55 de ani și sunt state care deja au adoptat acest lucru – Germania a hotărât să se vaccineze până la 65 de ani. În România se analizează aceaste date, urmând să vedem daca se va extinde vârsta”, a explicat Virgil Musta.

Virgil Musta, despre explozia de cazuri COVID de la Timișoara

„Suntem într-o situație dificilă, pentru că ne confruntăm de trei săptămâni cu creșterea numărului de cazuri. Presiunea pe spitalele din Timișoara este foarte mare. Victor Babeș face față cu greu cazurilor severe. Spitalele suport deja au un număr foarte mare de pacienți internați. Terapia Intensivă este plină încă de câteva săptămâni. Este un număr mare de cazuri în continuare. Este esențial ca în aceste momente să înțelegem că trebuie să respectăm toate regulile, pentru că altfel riscăm să ne confruntăm cu situații foarte dificile”, a explicat Musta.

Rușii se declară pregătiți să livreze 50 de milioane de doze

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V. Între timp, rușii se declară pregătiți să livreze 50 de milioane de doze.

EMA anunță că a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V, iar evaluarea ar trebui să se desfășoare destul de repede.

„Deși EMA nu poate să prevadă calendarul general, ar trebui ca evaluarea să ceară mai puțin timp decât de obicei”, arată EMA.

EMA va evalua datele pe măsură ce devin disponibile pentru a decide dacă beneficiile depășesc riscurile. Evaluarea va continua până când vor fi disponibile suficiente dovezi pentru cererea oficială de autorizare.

„Când EMA își va da aprobarea, vom fi gata să furnizăm 50 de milioane de doze de vaccin”, a declarat Kirill Dmitriev, şeful Fondului Rus pentru Investiţii Directe, care răspunde de comercializarea vaccinului peste hotare.