Agenţia Europeană pentru Medicamente analizează rapoartele despre tulburările nervoase rare după vaccinul AstraZeneca

Vaccin AstraZeneca în doza, în cutie. Sursa Foto: Mediafax
  • EMA a declarat vineri că examinează rapoartele despre o tulburare rară de degenerare a nervilor la persoanele care au primit vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca
  • Sindromul Guillain-Barré este o afecțiune neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă stratul protector al fibrelor nervoase

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat vineri că examinează rapoartele despre o tulburare rară de degenerare a nervilor la persoanele care au primit vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca și a solicitat companiei date mai detaliate despre cazuri, relatează Reuters.

Ca parte a unei revizuiri periodice a rapoartelor de siguranță pentru vaccin, comitetul de siguranță al EMA analizează datele furnizate cu privire la cazurile de sindrom Guillain-Barre, a spus autoritatea de reglementare.

Sindromul Guillain-Barré este o afecțiune neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă stratul protector al fibrelor nervoase. Majoritatea cazurilor urmează o infecție bacteriană sau virală și se dezvoltă în decursul unor zile sau săptămâni.

Este un risc extrem de rar, cunoscut, asociat cu infecții respiratorii și intestinale, dar și cu unele vaccinări din trecut.