• Terenul instabil, locațiile îndepărtate și drumurile deteriorate au îngreunat eforturile de ajutorare în urma alunecării de teren.
  • Cifra reprezintă o creștere bruscă față de estimările anterioare, care estimau la 670 de persoane numărul celor care ar fi fost uciși în masiva alunecare de teren.
  • Agenția ONU a declarat anterior că numărul de morți posibili s-ar putea schimba, deoarece se așteaptă ca eforturile de salvare să continue.

Centrul național pentru dezastre din Papua Noua Guinee a declarat că alunecarea de teren produsă vineri într-un sat izolat din nordul țării a îngropat peste 2.000 de persoane și a cerut oficial ajutor internațional, scrie The Guardian.

Terenul instabil, locațiile îndepărtate și drumurile deteriorate au îngreunat eforturile de ajutorare în urma alunecării de teren, a declarat luni Organizația Națiunilor Unite.

„Alunecarea de teren a îngropat în viață peste 2.000 de persoane și a provocat distrugeri majore ale clădirilor, ale grădinilor de alimente și a cauzat un impact major asupra bazei economice a țării”, a declarat un oficial de la centrul național pentru dezastre într-o scrisoare către ONU, consultată de Reuters și Associated Press.

Recomandări

ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
A ÎNCEPUT BACALAUREATUL 2024
ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CINE OCUPĂ FUNCȚIILE DE TOP DIN UE
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
CASH SAU LA BANCĂ?

Cifra reprezintă o creștere bruscă față de estimările anterioare, care estimau la 670 de persoane numărul celor care ar fi fost uciși în masiva alunecare de teren. Agenția ONU a declarat anterior că numărul de morți posibili s-ar putea schimba, deoarece se așteaptă ca eforturile de salvare să continue. Până în prezent au fost recuperate șase cadavre.

Echipele de urgență, conduse de personalul de apărare din Papua Noua Guinee, se aflau luni la fața locului în nordul țării, dar echipamentele grele necesare pentru salvare nu au ajuns încă în satul izolat, deoarece drumul principal a rămas tăiat și singurul acces a fost prin elicopter.

Autoritățile guvernamentale din Papua Noua Guinee au continuat să se concentreze pe curățarea molozului și pe îmbunătățirea accesului în sat, a declarat ONU în ultima sa actualizare. Agenția se pregătește să mute și să distribuie alimente și apă și a declarat că ajută la înființarea centrelor de evacuare.

Citește și