• Bilanț COVID anunțat pe 8 martie: 63 de morți, 1098 la terapie intensivă
  • Vlad Voiculescu: Lucrurile devin îngrijorătoare. Nu putem exclude noi restricții

A venit primăvara, se întunecă mai tarziu, dar trimitem oamenii în case mai devreme. E noul proiect al guvernului, care presupune ca ora maximă de stat afară să se schimbe, de la 23, la 22.

Bilanțul COVID e în creștere. 2.280 de infectați au fost anunțați azi după cele doar 10.400 de teste făcute ieri. 63 de morți și aproape 1100 de romani la ATI sunt cifrele care fac guvernul să se gândească la noi restricții. Cea mai la îndemână: ora la care se închide circulația pe străzi. Deocamdată nu există un anunț oficial, dar guvernul se pregătește.

Dacă lucrurile merg așa în continuare, nu putem exclude alte restricții. Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi. Lucrurile încep să devină îngrijorătoare. Devin pe zi ce trece mai îngrijorătoare“, spune Vlad Voiculescu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Întrebat dacă nu va mai crește capacitatea de testare, Vlad Voiculescu a spus că atât testarea, cât și raportarea arată „o imagine”.

Atât testarea cât și raportatea ne arată o imagine. Consider că sunt mai mulți indicatori pentru imaginea reală, indicatorul cel mai clar, care nu poate fi pus în niciun fel la îndoialăeste numărul de pacienți în secțiile de Terapie Intensivă, iar acest număr crește, a crescut în fiecare zi, așa încât apelul nostru este ca oamenii să respecte regulile și să se protejeze pe ei și pe cei din jur”, a mai spus Voiculescu.

Avertismentul meu și apelul meu public pentru români, să poarte mască și să respecte toate regulile, nu au fost ascultate de toată lumea. Vom analiza situația, vom vedea evoluția și, în funcție de evoluția situației vom veni și cu măsuri“, transmite Florin Cîțu.