• Ca să conduci o trotinetă electrică, trebuie să ai peste 16 ani și asigurare RCA obligatorie.
  • La fel și casca de protecție este obligatorie, dar trotinetele închiriate fac excepție.
  • Dacă închiriezi trotinete self-service, vei da un test de 5 întrebări din legislație rutieră.

Dacă ești conducător de trotinetă sau bicicletă electrică, trebuie să știi că un nou proiect de lege prevede asigurare RCA obligatorie. Trebuie să ai vârsta minimă de 16 ani și vei da un test din codul rutier la închiriere.

Proiectul prevede ca bicicletele, trotinetele electrice şi mopedele care circulă pe drumurile publice, să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizante. De asemenea, casca de protecție este obligatorie pe drumurile publice, atunci când se deplasează pe partea carosabilă, dar atenție, trotinetele închiriate fac excepție.

Totodată trotinetele electrice trebuie să aibă asigurare RCA obligatorie pentru răspundere civilă, în caz de pagube produse celorlalți în trafic. Iar în cazul trotinetelor electrice în regim de self-service, când vei plăti închirierea, în aplicație se va introduce şi se va completa un chestionar de 5 întrebări obligatorii referitoare la legislația rutieră. Iar săptămâna viitoare Deputații din Comisia juridică vor discuta și despre sancțiuni, pentru nerespectarea prevederilor acestor legi.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK