• Alte 1.767 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore.
  • Este posibil un val doi la final de an.
  • Nelu Tătaru spune că nu se așteaptă la o nouă carantină.

Cu siguranță te-ai întrebat cât de aproape suntem de o nouă carantină.
Ei bine, trebuie să știi că, deocamdată, nu avem indicii de infecție atât de ridicați.

Și asta o spune un medic infecționist, Andreea Moldovan. Cu toate acestea, nu suntem departe de un val doi. Totuși, prevenția rămâne literă de lege.

Ne putem aștepta, pentru că va fi acea suprapunere cu virozele de toamnă-iarnă, care vor scădea în plus imunitatea. Și atunci, fiind expunere comunitară importantă și niște măsuri de prevenție care nu se aplică foarte corect și nu de către toată lumea, ne așteptăm ca numărul de cazuri să crească.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Da, mă astept să vină un al doilea val. Mi-e greu să estimez când anume. Foarte probabil că undeva prin lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, a explicat Andreea Moldovan, medic infecționist.

Și Nelu Tătaru e de aceeași părere. El nu se așteaptă la un lockdown și ne sfătuiește să respectăm măsurile de prevenție.

Klaus Iohannis a avertizat, însă, că nu va ezita să declare din nou stare de urgență, dacă trendul infecțiilor se menține ascendent.

Respectând aceste norme, avem o menținere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trece această lună de foc, să putem să ne gândim și la o pantă descendentă.

Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea o creștere la 2.000 de cazuri pe zi și atunci vom vedea cum trepidează unitățile de primiri urgențe și terapie intensivă, spune Nelu Tătaru, minstrul Sănătății.