• Rezultatele investigației preliminare arată că un bărbat înarmat a deschis focul asupra civililor pe strada Shaniyim din Bnei Brak și a omorât câțiva civili, de acolo s-a mutat pe strada Herzl, și a deschis și acolo focul asupra civililor.
  • Impușcăturile se alătură atacurilor care au avut loc săptămâna aceasta la Hadera și săptămâna trecută la Be’er Sheva.
  • Trăgatorul a fost ucis, iar poliția caută mai mulți suspecți implicați în faptă.

Patru persoane au fost ucise în cel puțin două locații din Bnei Brak, iar una a fost evacuată în stare critică. Zece israelieni au fost uciși în ultima săptămână, fiind cel mai sângeros atac din istoria recentă. Împușcăturile au fost raportate pentru prima dată în jurul orei 20:00 pe strada HaShnaim din Bnei Brak. O persoană a fost găsită moartă într-o mașină, iar alte două persoane au fost ucise pe un trotuar din apropiere.

O altă persoană a fost găsită moartă pe strada Herzl, perpendiculară pe strada HaShnaim. O a cincea victimă, un ofițer de poliție, a fost evacuată la Spitalul Beilinson în stare critică. Se pare că atacatorul conducea o motocicletă, iar cadavrul său a fost găsit pe strada Jabotinsky, după ce a fost împușcat de forțele de securitate.

O altă persoană a fost arestată și anchetată la fața locului, fiind suspectată că l-a ajutat pe trăgător. Teroristul avea 27 de ani și era din satul Ya’bad din nordul Cisiordaniei. El fusese încarcerat timp de jumătate de an în trecut și lucrase ilegal pe un șantier de construcții din Bnei Brak. Purtătorul de cuvânt al poliției israeliene, Eli Levy, și primarul din Bnei Brak, Avraham Rubinstein, au cerut trecătorilor să permită forțelor de salvare să se îndrepte spre locul faptei și să nu se apropie de zonă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ministrul Apărării Benny Gantz a avut o evaluare a situației cu șeful Statului Major al IDF, șeful Shin Bet, șeful Serviciului de Informații Militare al OC și al Secției de Operațiuni al OC.

Premierul Naftali Bennett va avea o evaluare a situației la ora 22:00 cu miniștrii Apărării și Securității Publice, șeful Statului Major al FDI, comisarul poliției israeliene, șeful Shin Bet și alte persoane, a anunțat biroul premierului. Primarul orașului Ramat Gan, Carmel Shama-Hacohen, a declarat că locuitorii orașului ar trebui să rămână deocamdată în case, a relatat N12.

Atacul este al treilea într-o săptămână în care au fost ucise 10 persoane, fiind cel mai sângeros din ultimii ani. Este al zecelea atac terorist din luna martie. Tensiunile au crescut în așteptarea următoarei luni a Ramadanului și a Zilei anuale a Pământului, marcată la 30 martie în fiecare an, de când șase arabi israelieni au fost uciși în timpul protestelor din Galileea împotriva exproprierii planificate a terenurilor, la 30 martie 1976.