• Picnicurile au fost interzise în nordul Romei, în condiţiile în care autorităţile sanitare încearcă să limiteze populaţia de mistreţi.
  • După invazia mistreţilor, a fost detectat primul caz de pestă porcină africană în centrul Italiei.
  • Este pentru prima dată când se anunţă un caz în centrul Italiei, după ce boala a fost descoperită în ianuarie la mistreţi în regiunea de nord Piemont.

Picnicurile au fost interzise în nordul Romei, în condiţiile în care autorităţile sanitare încearcă să limiteze populaţia de mistreţi. După invazia mistreţilor, a fost detectat primul caz de pestă porcină africană în centrul Italiei.

Pe lângă picnicurile interzise, pubelele au fost îngrădite într-o mare parte a nordului Romei. De asemenea, a fost interzisă hrănirea sau apropierea de animale, în timp ce persoanelor care au fost pe câmpuri sau prin rezervaţiile naturale din zonele afectate li s-a cerut să îşi dezinfecteze pantofii, notează The Guardian.

Pesta porcină africană, mortală pentru porci şi mistreţi, dar inofensivă pentru oameni, a fost detectată joi la un mistreţ mort în rezervaţia naturală Insugherata. Este pentru prima dată când se anunţă un caz în centrul Italiei, după ce boala a fost descoperită în ianuarie la mistreţi în regiunea de nord Piemont.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Zonele roşii” din Roma, adică cele cu restricţii, se află în nordul şi nord-vestul capitalei italiene, inclusiv o zonă din apropierea Vaticanului.

Aproximativ 23.000 de mistreţi trăiesc în Roma şi în împrejurimi, potrivit estimărilor asociaţiei fermierilor Coldiretti. Animalele sunt adesea văzute în parcuri, plimbându-se sau căutând hrană în tomberoanele de gunoi pline, mai ales în cartierele din nordul oraşului.

Săptămâna trecută, o femeie a fost rănită după ce a fost trântită la pământ de un mistreţ, când scotea gunoiul.

Andrea Costa, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că guvernul discută un „plan de sacrificare” pentru a reduce populaţia de mistreţi.

„Respect sensibilitatea activiştilor pentru drepturile animalelor şi a ecologiştilor, dar ne confruntăm cu o situaţie de urgenţă şi aceasta trebuie abordată cu măsuri de urgenţă”, a declarat acesta pentru Rai.