• Sâmbătă seara au fost proteste în Portland între manifestanții BLM și susținătorii lui Donald Trump.
  • Un bărbat alb, care făcea parte din gruparea Patriot Prayer, a fost împușcat.
  • Bărbatul a fost găsit mort de polițiști, la doar câteva minute de la împușcătură.

Un bărbat a fost împușcat în piept și a murit sâmbătă seara în Portland, în timpul unei confruntări între protestatarii BLM și susținătorii lui Donald Trump, relatează Associated Press.

Polițiștii au declarat că susținătorii lui Trump au părăsit zona în jurul orei 20:30, iar ofițerii au auzit împușcături 16 minute mai târziu. Echipajele de poliție au ajuns la locul faptei foarte repede, însă bărbatul împușcat era deja mort.

Un fotograf din echipa AP a auzit trei focuri de armă și apoi a observat intervenția medicilor și a poliției. Bărbatul părea se fie alb, spune fotograful.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Bărbatul purta o șapcă cu însemnele Patriot Prayer, o grupare de extremă dreapta ce-și are sediul în Portland și care luptă pentru libertatea de exprimare.

Polițiștii investighează cazul pentru că nu știu încă cine l-a împușcat pe bărbat. Aceștia vor analiza toate imaginile și filmările care au apărut pe internet și vor căuta mai multe probe.

„Este foarte important pentru detectivi să aibă o imagine completă și clară despre ce s-a întâmplat înainte, în timpul, dar și după crimă”, a spus un polițist.