• Când Macron şi Le Pen au concurat pentru prima dată unul împotriva celuilalt pentru postul de preşedinte, în 2017, dezbaterea a fost catastrofală pentru candidatul eurosceptic şi anti-imigraţie.
  • Deşi a reuşit în mare parte până acum să o dea la o parte, Le Pen are împotriva ei admiraţia sa din trecut pentru preşedintele rus Vladimir Putin.
  • Amândoi au slăbit campania electorală înaintea dezbaterii. Dar, în timp ce Le Pen se pare că se concentrează pe pregătirea acesteia, surse din echipa lui Macron ţin să precizeze că preşedintele este încă la serviciu şi nu şi-a luat o zi întreagă liberă pentru a se pregăti pentru dezbatere.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi contracandidata de extremă dreapta Marine Le Pen se vor confrunta miercuri într-o dezbatere care ar putea fi decisivă în cursa strânsă pentru a decide cine va conduce ţara în următorii cinci ani.

Le Pen, care se află în urma lui Macron în sondajele de opinie înaintea votului de duminică, va încerca să arate că are statura necesară pentru a fi preşedinte şi să convingă mai mulţi alegători că nu ar trebui să se teamă să vadă extrema dreaptă la putere.

Pentru Macron, probabil că cea mai mare provocare va fi să nu pară arogant, lucru pe care mulţi alegători l-au criticat la el, scrie Reuters.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Va fi singura dezbatere între cei doi candidaţi.

Candidații au avut o dezbatere și la alegerile din 2017

Când Macron şi Le Pen au concurat pentru prima dată unul împotriva celuilalt pentru postul de preşedinte, în 2017, dezbaterea a fost catastrofală pentru candidatul eurosceptic şi anti-imigraţie.

Ea şi-a încurcat notele şi şi-a pierdut echilibrul, în timp ce dezbaterea i-a permis unui Macron, pe atunci în mare parte neexperimentat, să convingă alegătorii că este potrivit pentru a fi preşedinte.

În primul rând, deşi candidaţii sunt aceiaşi, rezultatul alegerilor este mai deschis, cu un avans al preşedintelui centrist şi proeuropean în sondajele de opinie mult mai redus decât în 2017.

Iar Macron este acum la putere de cinci ani, ceea ce înseamnă că Le Pen îl poate ataca pe baza bilanţului său.

Deşi a reuşit în mare parte până acum să o dea la o parte, Le Pen are împotriva ei admiraţia sa din trecut pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Pentru amândoi, încercarea de a câştiga votanţii de stânga va fi esenţială.

Amândoi au slăbit campania electorală înaintea dezbaterii. Dar, în timp ce Le Pen se pare că se concentrează pe pregătirea acesteia, surse din echipa lui Macron ţin să precizeze că preşedintele este încă la serviciu şi nu şi-a luat o zi întreagă liberă pentru a se pregăti pentru dezbatere.