Alegerile locale din 27 septembrie vor costa dublu față de europarlamentarele din 2019. Pandemia e de vina

  • COVID-19 dublează costurile pentru alegerile locale din 27 septembrie.
  • Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente are emoţii pentru alegerile pe timp de pandemie.
  • Mască, mănuşi, dar şi dezinfectant îţi vor fi oferite la intrarea în secţia de votare.
  • Localele ar putea fi amânate doar de o nouă stare de urgenţă sau dacă parlamentarii schimbă data alegerilor.

Îţi vei alege primarul şi aleşii locali cu multe măsuri de precauţie, aşa de parcă starea de alertă va fi şi pe 27 septembrie.

Constantin Mituleţu Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, are emoţii pentru aceste alegeri, mai ales că, secţiile de votare din România nici până la instaurarea pandemiei nu corespundeau normelor impuse de autoritatea electorală.

Normele epidemiologice pentru secţiile de vot încă nu sunt gata, dar să ştii că autorităţile îţi vor asigura mască, dezinfectant şi poate chiar şi mănuşi ca să intri în secţia de votare.

Toate acestea măsuri dublează bugetul pentru alegerile locale faţă de europarlamentarele din 2019.

„Nu ştim ce se va întâmpla de pe o zi pe alta pentru aceste alegeri, dar şi în societate. Avem 19 milioane de cetăţeni. Vom avea pentru fiecare cetăţean acceste materiale de protecţie: mască, dacă va fi vorba şi mănuşi, cât şi de dezinfectant.

Europarlamentarele au costat până în jumătate de miliard de lei. La acest moment, după calculele noastre simple, avem 975 de milioane de lei, deci aproape un miliard de lei, deci, peste 200 de milioane de euro”, a declarat Constantin Mitulețu Buică, Președintele Autorității Electorale Permanente.