• Traseismul politic înfloreşte din nou, mai ales că suntem tot mai aproape de alegerile locale.
  • Sorin Apostoliceanu, fost membru PSD, este susţinut acum de PNL pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti.
  • A fost cooptat de acelaşi partid, care în urmă cu trei ani dorea o lege care să oprească această tendinţă a politicienilor români.

Cum se apropie alegerile, cum înfloreşte şi traseismul politic. Cel mai recent exemplu este dat de un fost membru PSD Argeş.

Sorin Apostoliceanu este candidatul PNL pentru scaunul de primar al municipiului Piteşti. Ne spune că a plecat din PSD pentru că vrea libertate.

De cealaltă parte, PNL spune că face o schimbare de paradigmă, „pentru experienţa şi faptele care au vorbit în locul siglei de partid”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Este acelaşi partid care, pe vremea când era în opoziţie, anunţa că va lupta pentru stoparea traseismului politic.

Dar este boală veche în politica românească. Şi primarul Iaşului, Mihai Chirica, tot din PSD, a fost cooptat de PNL pentru a conduce primăria de la Iaşi.

PNL a închis ochii în faţa traseismului şi când a avut nevoie de întăriri în Parlament pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Atunci, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, foşti lideri ai Pro România, au devenit direct membri în conducerea centrală a partidului.

„La PSD se solicită o obedienţă totală de partid. N-ai voie să faci absolut nimic altceva”, declară Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL pentru Primăria Piteşti.

„Obiectivul nostru, pe care vi l-am menţionat, este să stopăm traseismul politic”, declara Ludovic Orban, în 2018.