Alegeri prezidențiale SUA 2020: Rusia, China și Iran “ar încerca să influențeze voturile”

China, Rusia și Iran se numără printre țările care vor să influențeze alegerile prezidențiale din SUA din acest an, a avertizat William Evanina, directorul Centrului Naţional pentru Contra-Informaţii şi Securitate (NCSC), scrie BBC.

El spune că aceste țări folosesc „măsuri vizibile, dar și mascate” pentru a influența rezultatele alegerilor prezidențiale.  „Aceștia au o preferință”, adaugă acesta.

Vineri, William Evanina, șeful NCSC, a dat publicității declarația în care afirmă următoarele:

Întrebat la o conferință de presă, ce intenționează să facă cu privire la imixtiunile electorale, Trump a spus că administrația sa va analiza „îndeaproape” rapoartele. Totodată, el a sugerat că votul ar putea fi amânat pentru a preveni „cele mai inexacte și frauduloase alegeri din istorie”.

La aceeași conferință Trump a spus că Rusia „ar putea să se implice în alegerile din acest an, dar a respins ideea că țara ar putea încerca să-l ajute să câștige un al doilea mandat. „Cred că ultima persoană pe care Rusia vrea să o vadă în funcție este Donald Trump”, a spus el, menționând că „nimeni, vreodată, nu a fost mai dur cu Rusia decât mine”.

Pe de altă parte, șeful serviciilor de informații americane este convins că Rusia a intervenit în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016. Acuzații ce au fost negate de Kremlin.

Exit mobile version