• Sute de manifestanţi s-au adunat, marţi seara, în Black Lives Matter Plaza din Washington
  • Cel puțin trei persoane au fost arestate după ciocnirile dintre protestatarii BLM și suporterii pro-Trump
  • Tot în Washington, câteva sute de reprezentați Antifa au început să mărșăluiască pe străzi.

ACTUALIZARE 9.10. Protestele au degenerat în fața Casei Albe. Poliția se chinuie să le facă față oamenilor adunați și chiar au arestat cel puțin trei persoane odată ce protestele au început să devină violente, relatează Daily Mail.

Protestatarii Black Lives Matter au fost deranjați de scandările suporterilor pro-Trump: „Toate viețile contează, viața albilor contează”

Sorina Matei, corespondent Aleph News: „Declarațaia de azi făcută în sediul de campanie al republicanilor a spus că dacă Curtea Supremă nu va reveni asupra deciziei privind numărarea voturilor în Pennsylvania, care este un stat-cheie, s-ar putea să se ajungă la violențe. Donald Trump a mai spus că Curtea Supremă ar trebui să își schimbe această decizie pentru că voturile trebuie numărate până pe 3 noiembrie, pentru că numărarea după încheierea procesului electoral este foarte periculoasă și va duce la lupte de stradă”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

ACTUALIZARE 7.20. Membrii unui grup de manifestanți au ars un steag american în fața Black Lives Matter Plaza, cu puțin timp în urmă:

ACTUALIZARE 6.15. Tot în Washington, câteva sute de reprezentați Antifa au început să mărșăluiască pe străzi. Aceștia poartă măști de gaze, arme, iar unii dintre ei au și scuturi. Aceștia strigă: „Fck Trump. Fck Biden. Gata cu președinții”.

ACTUALIZARE 05.25. Poliția face arestări în rândul protestatarilor din fața Casei Albe.

Sute de manifestanţi s-au adunat lângă Casa Albă în Black Lives Matter Plaza după ce o mare parte din zonă a fost baricadată de autorităţi înainte de noaptea alegerilor.

Grupul de protestatari Shut Down DC a declarat că s-a pregătit pentru ciocniri cu autorităţile, în cazul în care forţele de ordine folosesc violenţa.

În jurul Casei Albe a fost ridicat un gard care să blocheze accesul în complex, iar 250 de soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost detașați şi vor interveni în caz de nevoie.

Nu doar în capitală sunt nelinişti. Departamentul de Poliţie din Los Angeles a anunţat că a declarat o „alertă tactică la nivel de oraş” pentru a se asigura că sunt disponibile resurse suficiente în cazul în care apar „orice incidente ca urmare a activităţilor din ziua alegerilor”.

De asemenea, Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) s-a pregătit pentru o posibilă creştere a protestelor în zilele şi săptămânile de după alegerile prezidenţiale, a informat NBC News.

NYPD a anticipat că protestele ar putea dura până la începutul anului viitor.