• Alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei nu vor fi reorganizate, potrivit unui comunicat oficial emis de Biroul Electoral Central.
  • Solicitarea a fost făcută de Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei şi a a fost respinsă sâmbătă.
  • George Tuţă a anunţat joi că ,,numărarea voturilor din Sectorul 1 s-a terminat” şi că învingătorul alegerilor locale din Sectorul 1 este cel anunţat de PNL încă de la începutul săptămânii.

Potrivit unei comunicări oficiale din partea Biroului Electoral Central (BEC), sâmbătă au fost luate mai multe hotărâri cu privire la neregulile sesizate în urma alegerilor locale din 9 iunie.

BEC a respins mai mult cereri de anulare a alegerilor din mai multe circumscripţii din ţară sau de renumărare a voturilor, acolo unde cifrele nu corespundeau.

Printre respingeri s-a aflat şi solicitarea înaintată de Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei pentru cazul alegerilor din Sectorul 1. În acest sens, BEC a respins cererea formulată de ADU privind anularea alegerilor din Circumscripţia Electorală din Sectorul 1 al Capitalei.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Acolo, situaţia rămâne oficial neclară, întrucât actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a depus mai multe sesizări şi a acuzat că alegerile au fost fraudate şi că lipsesc voturi. Cu toate acestea, George Tuţă a anunţat joi că ,,numărarea voturilor din Sectorul 1 s-a terminat” şi că învingătorul alegerilor locale din Sectorul 1 este cel anunţat de PNL încă de la începutul săptămânii.

În acest moment, datele centralizate de AEP arată că în Sectorul 1, George Tuţă, candidatul comun al Alianţei PSD-PNL pentru alegerile locale, a obţinut 36,61% din voturi, în timp ce Clotilde Armand se află la o distanţă mică, de aproape 700 de voturi, cu 35,92%.

Citește și