• Alegerile din SUA au loc pe 3 noiembrie.
  • Peste 70 de milioane de americani au votat deja.
  • Analist Iulian Chifu: „Bătălia se dă pe statele tradiţional republicane”.
  • Chifu: „Se joacă situaţia Senatului”.

Peste 70 de milioane de americani și-au ales deja președintele pe care îl vor la Casa Albă, în următorii 4 ani. Asta ar putea fi cea mai mare prezenţă la vot, din ultimii o sută de ani.

Cei doi candidaţi, Joe Biden şi Donald Trump au parcurs distanţe lungi, pe ultima sută de metri până la alegeri, pentru a mai atrage simpatizanţi.

Republicanii în defensivă, democrații în ofensivă

Analistul de politică externă, Iulian Chifu, spune că republicanii par să joace în defensivă, iar democraţii în ofensivă.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Bătăliile se dau pe state mai degrabă roşii, pe state republicane, tradiţional republicane. Iată, în Georgia, Texas, Carolina de Nord, Florida, pe state tradiţional republicane, unde există şi candidaţi foarte competitivi ai democraţilor.

Vedem cum se investesc banii, cum arată bugetele de campanie, unde se investesc în publicitate şi vedem că toate se regăsesc în state republicane, de către ambele campanii, e clar că zonele de bătălie sunt conştientizate de ambele părţi”, a explicat Iulian Chifu, analist politic.

„Cărţile pentru scaunul de preşedinte sunt deja făcute”, spune Iulian Chifu.
Toate atacurile de pe ultima sută de metri au au avut efecte minore în deciziile votanților.

Donald Trump: „Biden înseamnă fără copii la școală, fără Crăciun petrecut împreună”

„Dacă votaţi pentru Biden, înseamnă fără copii în şcoală, fără absolviri, nunţi, fără Ziua Recunoştinţei, fără Crăciun sau 4 iulie petrecut împreună”, le-a spus Donald Trump americanilor.

Se joacă, în schimb, situaţia Senatului, spune Iulian Chifu, acolo unde Joe Biden a propus-o pe Kamala Harris, iar Donald Trump pe Mike Pence.

Joe Biden: „E important să răsturnăm Senatul Statelor Unite”

„Nu vă pot spune cât de important e să răsturnăm Senatul Statelor Unite. Nu e stat mai important decât Georgia în această luptă”, a declarat Joe Biden.

Până acum, sondajele îl arată pe democratul Biden câştigător. Asta este şi datorită faptului că au îndemnat electoratul mai devreme, prin corespondenţă, să iasă la vot.