Alegerile din SUA prin ochii unei românce: „El va normaliza relațiile dintre UE și SUA”

Un plic cu otravă a fost trimis la Casa Albă. Anchetatorii investighează situația Sursa Foto: Profimedia
  • Biden are nevoie de doar unul dintre cele patru state pentru victorie
  • SUA, prezență istorică la vot
  • Româncă din Michigan: „Societatea e foarte polarizată”

Mobilizare istorică și un scandal pe măsură. Americanii sunt mai polarizați ca niciodată, iar asta se simte cel mai mult în Michigan, unde votul a fost „close call” – cum spun ei. O zice și o româncă stabilită acolo, jurist în Detroit.

Gabriela Fortuna-Zanfir, româncă stabilită în SUA: „Cred că sunt foarte polarizaţi şi din cauza personalităţii actualului preşedinte. Şi asta a contat foarte mult în prezenţa la vot, de ambele părţi. Foarte polarizaţi la modul că, unii îl plac foarte mult, la modul personal, pe Donald Trump, şi alţii îl displac foarte mult. Tot la modul personal. Şi asta cred că i-a făcut pe mulţi să fie mult mai prezenţi decât de obicei”.

Gabriela a ales și o tabără. Nu pentru că îl place sau nu pe Trump, ci datorită contextului politic și agendei pe care au candidații.

Gabriela Fortuna-Zanfir: „Eu sper să câştige Joe Biden, pentru că, cred că el va normaliza relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite. Şi avem nevoie de o colaborare foarte strânsă între Uniunea Europeană şi SUA în politica globală.”