• Numărătoarea voturilor din SUA nu s-a încheiat
  • Lupta dintre Trump şi Biden este foarte strânsă
  • Preşedintele în funcţie acuză fraude electorale

Americanii încă nu ştiu cine este noul preşedinte al ţării – Trump sau Biden. Pe măsură ce rezultatele finale întârzie să apară, în unele zone cresc şi tensiunile. În mai multe zone au loc proteste. La Detroit, de exemplu, zeci de persoane s-au adunat în faţa centrelor unde se numără voturile şi au protestat. Statul Michigan este unul unde, acuză preşedintele în funcţie, alegerile au fost fraudate.

Mihai Mateiaşi locuieşte de 18 ani în SUA. Este inginer proiectant şi acum lucrează în Detroit, la compania General Motors. Mihai a votat pentru a treia oară la alegerile prezidenţiale din SUA. Povesteşte că niciodată nu a văzut atâta înverşunare în rândul americanilor.

De 12 ani, Mihai îşi trăieşte visul american. Lucrează la unul dintre cei mai mari producători auto din lume. Acum, este unul dintre americanii fericiţi care n-au avut de suferit din cauza pandemiei. Compania pentru care munceşte a produs ventilatoare pentru spitalele din SUA şi alte ţări ale lumii. De la viitorul preşedinte, Mihai aşteaptă să continue politica din ultimii patru ani.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Mihai Mateiaşi, român stabilit în SUA: „Pe reţelele de socializare şi televiziunile locale sunt prezentate astfel de imagini, dar nu este un caz general. Deci, nu putem să vorbim de o mişcare generală de nemulţumire, din partea uneia sau a celeilate părţi.(…) Oamenii nu sunt obişnuiţi cu astfel de lucruri pentru că în majoritatea cazurilor rezultatul alegerilor a fost anunţat undeva în miez de noapte, în ziua alegerilor. De data aceasta lucrurile nu stau la fel şi mai sunt şi suspiciuni de fraudă. Deci, va fi destul de dificil să-i mulţumeşti pe toţi. Ceea ce este important de reţinut este faptul că America, în momentul de faţă, este divizată aproape 50%-50%.“

Mihai Mateiaşi, român stabilit în SUA: „Indiferent cine va fi următorul preşedinte, aştept cam acelaşi trend, din toate punctele de vedere, pe domeniul financiar, pe domeniul locurilor de muncă pe care le va crea. Economia, în general, mă interesează pe mine, în primul rând, şi cred că pe foarte mulţi dintre cei care locuiesc aici“.