Alegerile locale s-ar putea organiza pe 27 septembrie. Anunțul Guvernului

alegeri anticipate alegeri anticipate
  • Guvernul vrea ca alegerile locale să se desfășoare pe 27 septembrie
  • Proiectul de lege ar urma să fie adoptat săptămâna viitoare de Executiv
  • Orban speră ca numărul de îmbolnăviri să scadă până în septembrie

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul de lege prin care va fi stabilită data alegerilor locale şi că propunerea este ca aceastea să aibă loc în 27 septembrie.

„Propunerea noastră pentru data alegerilor locale va fi 27 septembrie. În şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom stabili data alegerilor şi evident o serie de alte măsuri, dintre care unele sunt legate de o protecţie a persoanelor care sunt implicaţi în procesul electoral”, a spus Orban.

Şeful Executivului speră ca numărul de îmbolnăviri să scadă până în septembrie.

„Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire a virusului. Poate acum, când se vede că a crescut numărul de îmbolnăviri, sigur nu a crescut atât de îngrijorător cum încearcă unii să spună. Alţii, de două luni de zile vorbesc, în special lideri din Opoziţie, vorbesc despre faptul că e o întreagă paranoia cu acest virus care e o gripă şi îndeamnă românii la nerespectarea măsurilor de siguranţă. La nivelul actual de răspândire cu siguranţă da (n.r.: vor fi organizate alegeri), dar am convingerea că până în 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, a mai spus Ludovic Orban.