• În America trăiesc peste 1 milion de români
  • Un român stabilit în SUA spune cum se văd alegerile prezidențiale

La ultimul recensământ din Statele Unite, aproape 400 de mii de americani și-au declarat originea română. Dar, estimările arată că, de fapt, în America trăiesc peste 1 milion de români.

Cum văd ei alegerile de anul acesta aflăm de la Marius Stoica. El e stabilit în SUA de peste 3 decenii. A lucrat ca polițist 24 de ani. Acum locuiește în Washington DC.

„Mi se pare foarte trist pentru Biden care nu a putut să stea în fața lui Donald Trump, care pentru mine ca tehnolog, este echivalentul lui Steve Jobs – un om brutal, un om dur, dar un om eficient. Iar Biden părea un politician care nu știa cum să răspundă când este într-adevăr atacat. Se bâlbâia, mi se făcuse milă de el, părea un bunic care trebuia să stea acasă la găinile lui, în loc să încerce să fie președinte”, a menționat acesta.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În ceea ce privește presa americană, acesta menționează că este extrem de polarizată. Există un adevăr diferit în funcție de ce alegi să citești.

„Presa americană este opozitul. Presa americană îl descrie pe Joe Biden ca un îngeraș și îl pictează pe Trump ca pe un mincinos brutal și-l atacă non-stop. Realitatea, cel puțin din punctul meu de vedere, este că nu aș vrea să fiu prieten cu niciunul dintre ei, dar dacă e să aleg un lider, un general care conduce țara, fără niciun dubiu că îl vreau pe Trump.”, a mai adăugat acesta.