• Senatul SUA l-a confirmat pe Alejandro Mayorkas, imigrant cubanez, la conducerea Homeland Security
  • Mayorkas s-a născut la Havana, în familia unui cubanez cu rădăcini evreiești și a unei românce
  • Confirmarea lui Mayorkas a fost blocată săptămâna trecută, când unii republicani au susținut că nu a fost verificat corespunzător

Senatul SUA l-a confirmat pe Alejandro Mayorkas, imigrant cubanez, la conducerea Homeland Security, anunță CNBC.

Mayorkas s-a născut la Havana, în familia unui cubanez cu rădăcini evreiești și a unei românce care s-a refugiat în Cuba în anii 40. Revoluția din Cuba a determinat familia să se refugieze în California.

Agenția, care a fost creată în urma atacurilor din 11 septembrie, supraveghează securitatea frontierelor, imigrația, securitatea cibernetică și ajutorarea în caz de dezastre.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Confirmarea lui Mayorkas a fost blocată săptămâna trecută, când unii republicani au susținut că nu a fost verificat în mod corespunzător.

Mayorkas, care a fost anterior secretar adjunct al departamentului sub fostul președinte Barack Obama, va deveni și prima persoană născută în străinătate conduce departamentul. Imigrantul cubanez în vârstă de 61 de ani și-a evocat moștenirea în timpul declarațiilor sale de deschidere în fața Comitetului pentru Securitate Internă al Senatului.

„Principiile patriei și securității au fost extrem de importante în modelarea vieții mele. Tatăl și mama m-au adus în această țară pentru a scăpa de comunism și pentru a-mi oferi siguranța, oportunitatea și mândria pe care cetățenia americană le aduce fiecăruia dintre noi”, a spus Mayorkas.