Aleksei Navalnîi a aterizat în Rusia și a fost arestat: „Este cea mai bună zi din ultimile 5 luni. Aici e casa mea. Nu îmi este frică”

  • Aleksei Navalnîi a scris pe pagina sa de Twitter o postare cu privire la întoarcerea să în Rusia
  • El susține faptul că va fi așteptat cu „circul”
  • Aleksei Navalnîi: „Sper că președintele a venit personal cu acest plan viclean”

UPDATE 22:50

Mai mulți lideri europeni au criticat dur arestarea lui Navalnîi și cer eliberarea politicianului rus.

UPDATE 22:20

Echipajul aeronavei a fost avertizat cu privire la redirecționarea zborului, astfel încât in avion a fost mai mult combustibil în tancuri decât era necesar pentru zborul către Vnukovo.

Update 20:15

Aleksei Navalnîi este reținut în aceste momente la controlul de pașapoarte. Avocata cere să meargă cu el, dar fără rezultat. Nici soției nu i-a fost dată permisiunea de a-l însoți.

UPDATE 20:00

Prima declarație a lui Navalnîi la întoarcerea în Rusia:

Aleksei Navalnîi: „Vreau să spun următoarele: imi cer scuze pentru dificultățile întâmpinate de oamenii care au zburat cu mine, dar și de la cei care urmau să zboare de pe aeroportul Vnucovo. Eu nu am ales aceasta. Eu am venit și mă bucur că am făcut asta. Este cea mai bună zi din ultimile 5 luni. Aici e casa mea. Nu îmi este frică. Știu că toate dosarele sunt false. Vă invit să nu vă fie frică nici vouă. Să mergem la controlul pașapoartelor.”

UPDATE 19:10

Avionul în care se afla Aleksei Navalnîi a fost redirecționat către aeroportul Sheremetyevo, din apropierea Moscovei.

Știrea inițială

Aleksei Navalnîi a scris pe pagina sa de Twitter o postare cu privire la întoarcerea să în Rusia. El susține faptul că va fi așteptat cu „circul”, totul fiind un plan al Kremlinului, de a transforma tot ce se întâmplă în circ.

„Kremlinul a organizat dansuri și cântece ale interpretei Olga Buzova pentru a transforma tot ce se întâmplă în circ. Sper că președintele a venit personal cu acest plan viclean”, a scris Aleksei Navalnîi pe Twitter.