• El a declarat că a ales să devină ceea ce conducerea închisorii numeşte croitoreasă („shveya” în limba rusă), chiar dacă acest cuvânt este folosit în mod normal doar pentru femei.
  • În postarea sa a glumit spunând că acest cuvânt ar trebui să aibă şi o formă masculină în limba rusă.
  • Experienţa l-a făcut să fie mai înţelegător faţă de oamenii pe care îi ironizase anterior pentru că cereau noi substantive cu genuri diferite.

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi a declarat marţi că s-a înscris la un atelier de cusut în închisoare şi a devenit „croitoreasă”, glumind că experienţa i-a schimbat atitudinea faţă de mişcarea feministă.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, a spus pe Instagram că autorităţile din închisoare le cer deţinuţilor să muncească şi le oferă posibilitatea de a alege între diverse roluri, printre care se numără gătitul şi cusutul, relatează Reuters.

El a declarat că a ales să devină ceea ce conducerea închisorii numeşte croitoreasă („shveya” în limba rusă), chiar dacă acest cuvânt este folosit în mod normal doar pentru femei.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

În postarea sa a glumit spunând că acest cuvânt ar trebui să aibă şi o formă masculină în limba rusă. Experienţa l-a făcut să fie mai înţelegător faţă de oamenii pe care îi ironizase anterior pentru că cereau noi substantive cu genuri diferite.

Navalnîi, cel mai proeminent critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o închisoare dură pentru că „ar fi încălcat termenii eliberării condiţionate”.

Postarea a apărut în ziua în care Putin a avut o convorbire video cu preşedintele american Joe Biden. Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei după otrăvirea lui Aleksei Navalnîi cu un agent neurotoxic anul trecut. Moscova respinge acuzaţiile.