Aleksei Navalnîi a publicat imagini cu palatul lui Putin de la Marea Neagră. A costat 1,35 miliarde de dolari și a fost „cea mai mare mită din istorie”

  • Aleksei Navalnîi a lansat o anchetă cu privire la o proprietate fastuoasă din Marea Neagră despre care pretinde că este deținută de președintele Vladimir Putin.
  • Raportul susține că proprietatea este de 39 de ori mai mare decât Monaco.
  • A costat 1,35 miliarde de dolari și a fost „cea mai mare mită din istorie”.

Aleksei Navalnîi, criticul de la Kremlin, care a fost arestat la întoarcerea în Rusia weekend-ul trecut, a lansat marți o anchetă cu privire la o proprietate fastuoasă din Marea Neagră despre care pretinde că este deținută de președintele Vladimir Putin, notează France24.

Ancheta, publicată pe blogul opoziției, însoțită și de un videoclip încărcat pe YouTube, susține că proprietatea a costat 1,35 miliarde de dolari și a fost „cea mai mare mită din istorie”.

Raportul susține că proprietatea, situată de-a lungul coastei sudice a Mării Negre a Rusiei, este de 39 de ori mai mare decât Monaco și dispune de un cazinou în interiorul unui conac de 17.691 metri, împreună cu un patinoar și podgorii.

Ancheta susține că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) deține aproximativ 7.000 de hectare de teren care înconjoară proprietatea și că complexul a fost finanțat de aliații apropiați ai lui Putin, inclusiv Igor Sechin, șeful gigantului petrolier rus Rosneft și magnatul miliardar Gennady Timchenko.

Este un stat separat în Rusia. Și în acest stat există un țar unic și de neînlocuit. Putin”, spune Navalnîi.

Ancheta a fost publicată la o zi după ce Navalnîi, care a fost reținut după întoarcerea din Germania pentru prima dată de când a fost otrăvit cu Novichok în august, și a fost condamnat la 30 de zile de închisoare.

Existența proprietății de la Marea Neagră și legăturile sale cu Putin au devenit cunoscute pentru prima dată în 2010, când omul de afaceri Serghei Kolesnikov le-a descris într-o scrisoare publică către Medvedev.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins marți afirmațiile în comentariile adresate agenției de știri de stat RIA Novosti, numindu-le „neadevărate”.

Această anchetă a stârnit proteste opoziționale la scară largă.

Videoclipul care însoțea ancheta lui Navalnîi a obținut trei milioane de vizualizări în primele două ore de la publicare.