• Alexei Navalnîi se teme să nu-și piardă piciorul într-o colonie penală în care va lucra doi ani și jumătate
  • Avocații lui Navalnîi au avertizat săptămâna aceasta că viața sa ar putea fi în pericol
  • Navalnîi i-a acuzat pe medicii închisorii că i-au reținut diagnosticul după ce l-au examinat săptămâna trecută
  • Navalnîi a mai spus că a solicitat fără succes asistență medicală

Alexei Navalnîi se teme să nu-și piardă piciorul într-o colonie penală în care va lucra doi ani și jumătate, a anunțat acesta într-o postare pe contul său de Instagram, potrivit The Moscow Times.

Avocații lui Navalnîi au avertizat săptămâna aceasta că viața sa ar putea fi în pericol, după ce acesta ar fi acuzat dureri severe de spate, dar și paralizia temporară a unui picior. Cu toate acestea, autoritățile penitenciare au declarat că Navalnîi este într-o stare „stabilă și satisfăcătoare”.

În cea mai recentă postare a sa, publicată de membrii echipei sale de socializare, Navalnîi i-a acuzat pe medicii închisorii că i-au reținut diagnosticul după ce l-au examinat săptămâna trecută.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Pur și simplu cad când mă sprijin pe piciorul drept. Este un pic frustrant, în ultima vreme m-am obișnuit cu piciorul drept. Nu aș vrea să mă despart de asta”, a spus Navalnîi.

Devine dificil și foarte dureros să te ridici din pat. (Autoritățile penitenciare – n.r.) primesc plângerile mele, dar nu fac nimic”, a adăugat el.

Navalnîi, ignorat de medicii din penitenciar

În postarea de pe Instagram, Navalnîi a mai spus că a solicitat fără succes asistență medicală din ziua în care a fost transportat sub pază la una dintre cele mai cunoscute închisori din Rusia.

„Odată (fostul oligarh exilat – n.r.) Mihail Khodorkovsky, care a executat 10 ani de închisoare, mi-a spus că principalul lucru nu este să te îmbolnăvești”, a scris Navalnîi. 

„Dacă te îmbolnăvești grav, vei muri. Acum învăț acest lucru pe pielea mea”, a mai adăugat acesta.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost închis în ianuarie imediat după întoarcerea în Rusia din Germania, unde fusese tratat pentru o otrăvire aproape fatală cu Novichok, un agent nervos de nivel militar, pentru care acuză Kremlinul.