Bărbatul care a generat alerta de securitate de la Capitoliu s-a predat

Sursa Foto: Twitter / PM Breaking News
  • Individul care a generat alerta de securitate din centrul Washingtonului s-a predat.
  • Poliția cercetează un posibil dispozitiv explozibil care se află într-o camionetă parcată în apropierea Bibliotecii Congresului în Washington DC.
  • Toată zona din jurul clădirii a fost evacuată.

UPDATE 21:48 Individul care a generat alerta de securitate din centrul Washingtonului s-a predat

Individul care ameninţa că va provoca o explozie în centrul oraşului Washington, în apropierea sediului Congresului SUA, s-a predat, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane, citate de CNN.

Conform agenţiei Associated Press şi postului KTIV, individul care a generat alerta de securitate are 49 de ani şi este din statul american Carolina de Nord.

Individul s-a predat după câteva ore de negocieri cu reprezentanţi ai Poliţiei şi a fost reţinut. Nu este clar care a fost motivul pentru care bărbatul a decis să ameninţe că avea o bombă în vehicul.

Autorităţile din Washington D.C. au verificat o camionetă parcată în faţa Bibliotecii Congresului SUA, existând suspiciuni privind prezenţa unui dispozitiv exploziv. „Agenţii de poliţie au răspuns la cazul unui vehicul suspect staţionat lângă sediul Bibliotecii Congresului. Este vorba de o investigaţie activă privind o ameninţare cu bombă”, a comunicat Poliţia Capitoliului.

A fost instituit un perimetru de securitate în zona Capitoliului şi în apropierea Curţii Supreme de Justiţie, iar unele anexe ale sediului Congresului SUA au fost evacuate.

La operaţiune au participat agenţi ai Poliţiei Capitoliului, ofiţeri din cadrul Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Substanţe Explozive, precum şi agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI). Membrii Congresului sunt în vacanţă săptămâna aceasta. Preşedinţia SUA a urmărit cu atenţie situaţia şi a fost informată constant de serviciile de securitate.

UPDATE 20:10 Polițiștii au dat undă verde în ceea ce privește pachetul suspect din Times Square.

UPDATE 20:00 Times Square a fost evacuat de către polițiștii din cauza unui dispozitiv suspect.

UPDATE 19:47 Facebook a închis contul presupusului atacator, după ce acesta a postat un clip în care a spus că are în mașină o bombă care ar putea afecta două cartiere în DC dacă ar exploda. Acesta a mai spus și că mai are încă alte patru bombe plasate în alte locații.

Facebook a închis contul presupusului atacator, după ce acesta a postat un clip în care a spus că are în mașină o bombă care ar putea afecta două cartiere în DC dacă ar exploda. Acesta a mai spus și că mai are încă alte patru bombe plasate în alte locații.

UPDATE 19:16 Agenţi ai serviciilor de securitate din SUA poartă negocieri cu şoferul vehiculului suspect staţionat în faţa Bibliotecii Congresului SUA, în centrul oraşului Washington, afirmă surse citate de CNN.

Şoferul a avertizat că în vehicul este o bombă, iar autorităţile depun eforturi pentru clarificarea situaţiei şi încetarea alertei de securitate. Vehiculul suspect nu are plăcuţe de înmatriculare.

La locul incidentului au fost detaşaţi lunetişti ai forţelor speciale de poliţie. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a trimis agenţi la faţa locului pentru a ajuta forţele de poliţie din Washington.

Poliţia Capitoliului a comunicat că în prezent este în curs o investigaţie privind o alertă cu bombă, precizând că va oferi informaţii suplimentare în momentul în care acest lucru va fi posibil.

UPDATE 19:48 Un bărbat îmbrăcat în negru le-ar fi spus polițiștilor că are o bombă. Polițiștii au spus că acesta ar avea și un detonator. Negociatorii vorbesc cu bărbatul

Știrea inițială

Autorităţile din Washington D.C. verifică o camionetă parcată în faţa Bibliotecii Congresului SUA, existând suspiciuni privind prezenţa unui dispozitiv exploziv, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

„Agenţii de poliţie au răspuns la cazul unui vehicul suspect staţionat lângă sediul Bibliotecii Congresului. Este vorba de o investigaţie activă privind o ameninţare cu bombă”, a comunicat Poliţia Capitoliului.

A fost instituit un perimetru de securitate în zona Capitoliului şi în apropierea Curţii Supreme de Justiţie. Unele anexe ale sediului Congresului SUA au fost evacuate. La operaţiune participă şi agenţi din cadrul Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Substanţe Explozive. Membrii Congresului sunt în vacanţă săptămâna aceasta.

Preşedinţia SUA a anunţat că urmăreşte cu atenţia situaţia şi că este informată constant de serviciile de securitate.