SRI: Ameninţarea cu bombă la Școala Americană nu s-a confirmat

Foto: Mediafax Foto
  • Amenințarea cu bombă la Școala Americană din București nu s-a confirmat, anunță SRI.
  • Echipaje de poliție și pirotehniști de la SRI sunt deja la fața locului
  • Amenințarea a venit prin email.

UPDATE, 18:46: Ameninţarea cu bombă la Școala Americană nu s-a confirmat, anunță SRI.

„Controlul pirotehnic s-a încheiat. Amenințarea nu se confirmă”, anunță SRI.

Un e-mail a anunţat marți că la Școala Americană a fost amplasată o bombă. La faţa locului a mers de urgență echipa pirotehnică a SRI. Zona a fost închisă circulației, însă amenințarea s-a dovedit a fi falsă.

UPDATE, 16:30: Școala a fost evacuată, iar traficul din zonă a fost redirecționat

La data de 02 martie a.c., in jurul orelor 15:00 polițiștii din  Voluntari au fost sesizati cu privire la faptul ca la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv. In acest context s-a relationat cu echipa pirotehnica din cadrul  Serviciului Roman de Informatii si s-a creat un perimetru de siguranță pentru a fi evacuate persoanele din școală. De asemenea  traficul in zonă a fost restricționat. În continuare se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea”, se arată în comunicatul de presă.

Echipe ale SRI și ale Poliției Române au ajuns la Școala Americană, după ce reprezentanții insituției de învățământ au primit o amenințare cu bombă.

Alerta a fost transmisă prin e-mail.

În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenintare cu bomba, Scoala Americana a alertat autoritatile.

Echipele Politiei Romane si specialistii pirotehnisti din cadrul Serviciului Roman de Informatii au ajuns la fata locului, au demarat procedurile specifice si se iau masurile necesare de verificare in astfel de situatii”, a anunțat Serviciul Român de Informații.