• Autoritățile din Iași au fost în alertp, sâmbătă, după ce a fost anunțată o alertă cu bombă la un hotel
  • Persoanele aflate în hotel au fost evacuate, iar traficul a fost restricţionat
  • În cele din urmă, s-a dovedit că alarma a fost falsă, iar Poliția e acum pe urmele persoanei care a efectuat apelul la 112

UPDATE 15.30: Alerta cu bombă nu s-a confirmat

 În urma controlului pirotehnic și a activităților desfășurate s-a constatat faptul că sesizarea privind bomba aflată într-un hotel din Iași nu se confirmă, anunță IPJ Iași.

Instituția precizează că verificările continuă pentru identificarea apelantului și stabilirea întregii stări de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Autorităţile din Iaşi au fost anunţate, sâmbătă, că la un hotel ar putea exista o bombă. Persoanele aflate în hotel au fost evacuate, iar traficul este restricţionat.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Alerta a fost dată în jurul prânzului. O persoană a sunat la 112 şi a anunţat că la hotelul respectiv ar putea exista o bombă.

Pirotehniştii au ajuns la faţa locului, iar oamenii au fost evacuaţi.

Traficul este restricţionat.

„Astăzi în jurul orei 12.35 am fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iaşi se află un dispozitiv explozibil. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, pompieri şi jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective şi desfăşurarea activităţilor specifice. Poliţiştii pirotehnişti efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil şi continuă verificările pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a transmis IPJ Iaşi.