• Capitoliul din SUA a fost închis pentru aproximativ două ore după o alertă de securitate.
  • Doi polițiști au fost răniți, după ce au fost loviți de o mașină care a forțat intrarea în zona interzisă.
  • Atacatorul și unul dintre ofițeri au decedat la spital.

UPDATE 23.02 Noah Green, un bărbat în vârstă de 25 de ani din Indiana, este șoferul mașinii care a forțat bariera și a intrat în doi polițiști, potrivit NBC News.

UPDATE 22.23 Alerta de securitate de la Capitoliu s-a încheiat.

Alerta de securitate instituită din cauza atacului produs în apropiere de Capitoliu a luat sfârşit, anunţă autorităţile americane, conform CNN.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Alerta privind riscuri externe de securitate instituită la Capitoliu a luat sfârşit”, a comunicat Poliţia Capitoliului.

Un agent de poliţie a fost ucis, iar altul a fost rănit în urma unui atac produs la Capitoliu.

Un individ a lovit cu un autoturism, vineri după-amiază, doi agenţi de poliţie, la un punct de control situat în apropierea Capitoliului. Autorul atacului a coborât din vehicul şi a atacat cu un cuţit, înainte de a fi împuşcat. Agresorul a murit în drum spre spital.

Preşedintele Joseph Biden este „la curent” cu incidentul de la Capitoliu, a comunicat Casa Albă.

„Atacul nu pare a avea legătură cu terorismul. Dar, în mod evident, vom continua să investigăm pentru a afla dacă există vreo legătură”, a declarat Robert Contee, directorul interimar al Poliţiei din Washington D.C.

UPDATE 22:07 Nancy Pelosi a cerut ca steagurile să fie coborâte la Capitoliu, în semn de doliu pentru ofițerul mort

Nancy Pelosi a cerut ca drapelele de la Capitoliu să fie coborâte, în semn de doliu pentru ofițerul mort în atac, a declarat un purtător de cuvânt de la Casa Albă.

UPDATE 21: 57 Yogananda Pittman, liderul Poliției de la Capitoliu, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că unul dintre ofițerii implicați în atac a murit, scrie The Guardian.

Robert J. Contee III, șeful interimar al Departamentului de Poliție Metropolitană din DC a declarat în cadrul conferinței de presă că atacul nu este unul terorist.

Robert J. Contee III a mai spus că suspectul nu are antecedente penale, iar în acest moment, atacul nu mai reprezintă o amenințare pentru Capitoliu.

UPDATE 21:50 Poliția Capitoliului SUA anunță că unul dintre ofițeri a decedat din cauza rănilor grave.

UPDATE 21:31 Potrivit NBC News, șoferul a sărit din mașină cu un cuțit după care a atacat unul dintre ofițeri, moment în care polițiștii l-au împușcat. Suspectul a decedat.

Sursa foto: Captură video Twitter

UPDATE 21:15 Ultimele rapoarte, care nu au fost confirmate oficial, arată că, după lovirea celor doi polițiști, șoferul a ieșit din mașină cu un cuțit.

UPDATE 21:07 Trupele speciale au înconjurat zona.

UPDATE 21:03 Drumurile din jurul capitoliului SUA au fost blocate.

UPDATE 20:57 Cel puțin o persoană a fost împușcată, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri și EMS din Washington D.C., deși nu se știe încă dacă persoana a fost împușcată de poliție sau este ofițer. Starea victimei nu este încă cunoscută, au mai spus aceștia.

Incidentul a avut loc la punctul de acces al vehiculului North Barricade de-a lungul Avenue Avenue, a declarat poliția Capitoliului.

UPDATE 20:48 Imagini cu mașina în baricadă.

Capitol Hill, sediul guvernului S.U.A a fost închis vineri după ce un vehicul a intrat în doi ofițeri de poliție, transmite CNBC. Un anunţ făcut prin sistemul PA a trasmis tuturor să rămână în interior şi departe de ferestre.

Ambii ofițeri au fost grav răniți, potrivit Poliției Capitoliului, iar un suspect se află în arest. 

Ofițerii și suspectul au fost transportați de urgență la spital.