Alex Paliciuc, campion la haltere și militar al Forțelor Navale la doar 21 de ani. Cum reușește să împace antrenamentele cu jobul

  • Alex Paliciuc este campion la haltere și militar al Forțelor Navale.
  • Alexandru Paliciuc are 21 de ani și este membru al echipajului Fregatei Mărășești.
  • El reușește să împace antrenamentele de performanță cu jobul de militar.

Alex Paliciuc este un militar care nu se teme de greutăți. Are parte de ele în fiecare zi și doar așa a reușit să ajungă campion. S-a apucat de treabă după un concurs văzut la televizor, însă nu a renunțat la dorința de a-și servi patria.

Alexandru Paliciuc e multiplu campion la haltere și militar pe Fregata Mărășești. Ambele sunt joburi full time. Când nu e în misiune, se luptă cu greutățile din sală. Visează la o medalie olimpică, dar și la mai multe grade pe umăr.

„Cariera militară cu sportul de performanță se pot îmbina numai dacă ai o ambiție de fier”, a spus Alexandru Paliciuc.

„Face publicitate frumoasă, dar momentan este nou, mai are de învățat multe, dar se acomodează ușor, ușor. Avem multe de învățat unul de la celălalt”, a spus Cornel Cârstocea, fruntaș.

„Peste doi – trei ani de zile visul meu este să devin maistru militar și în același timp să continui cu cariera sportivă. Din 2012 până acum, singura pauză pe care am facut-o de la antrenament a fost în centrul militar, în rest m-am antrenat constant”, a mai spus Alexandru.