• Nu ar trebui să existe niciun război pe teritoriul Belarusului, a adăugat Lukașenko.
  • Rusia și Belarus vor desfășura o forță militară comună.
  • Belarus trebuie să aibă planuri în avans pentru a contracara tot felul de ticăloși care încearcă să ne tragă în luptă, a declarat Lukașenko.

Liderul autoritar al Belarusului, Alexander Lukașenko, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a afirmat la 10 octombrie că Ucraina pregătește un atac asupra teritoriului țării sale și a declarat că Rusia și Belarus vor desfășura o forță militară comună.

Am spus deja că astăzi Ucraina nu doar discută, ci plănuiește atacuri pe teritoriul Belarusului, a declarat Alexander Lukașenko, citat de agenția de presă de stat Belta, în timpul unei întâlniri cu oficiali din domeniul securității.

Am convenit să desfășurăm o grupare regională a Federației Ruse și a Republicii Belarus, a adăugat el, fără a preciza unde vor fi desfășurate trupele.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

El a precizat că formarea acestor trupe a început în urmă cu două zile, coincizând cu o explozie pe un pod care leagă Crimeea de Rusia, explozie pe care Moscova a pus-o pe seama Ucrainei.

Belarus trebuie să aibă planuri în avans pentru a contracara tot felul de ticăloși care încearcă să ne tragă în luptă, a declarat Lukașenko. Nu ar trebui să existe niciun război pe teritoriul Belarusului, a adăugat el.

Belarus se bazează financiar și politic pe aliatul său cheie, Rusia. Forțele ruse au folosit Belarusul ca punct de pregătire pentru invazia din 24 februarie a Ucrainei, trimițând trupe și echipamente în nordul Ucrainei de la baze din Belarus.