• Deputatul PNL, Pavel Popescu, îl critică dur pe Alexandru Cumpănașu pentru contul și postările sale de pe TikTok, care influențează peste 500.000 de elevi, zilnic.
  • Pavel Popescu: „Un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în vazul nostru, al tuturor.”
  • Pavel Popescu cere suspendarea contului lui Cumpănașu.
  • Deputatul PNL a mai atins o coardă sesibilă, scandalul „Revelionului de la TVR”.
  • Acesta cere public demisia șefei televiziunii naționale, Doina Gradea și critică activitatea unor membri ai CNA.

Chiar dacă Alexandru Cumpănașu a lipsit o perioadă din atenția presei, se pare că pasiunea sa pentru rețelele de socializare a rămas la fel de vie, ca și în campania prezidențială.

Acesta încă păstrează legătura cu cei mai mulți dintre „cumpănași” pe conturile sale de Facebook, Instagram și, mai nou, Tik Tok, acolo unde este urmărit de peste 500 de mii de oameni, majoritatea fiind elevi cu vârsta până în 18 ani.

Până în prezent, mai multe persoane au sesizat faptul că postările și interacțiunea lui Cumpănașu cu elevii, sunt mai mult decât deplasate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

Cea mai recentă reacție a fost apelul public făcut de deputatul liberal Pavel Popescu, care cere reglementarea spațiului social media, astfel încât utilizatorii să fie feriți de prezența și manifestările unor „descreierați”, precum Alexandru Cumpănașu, care influențează zilnic gândirea copiilor din România.

Cumpănașu, pus la colț

Parlamentarul liberal îl critică dur pe Cumpănașu și îl numește „un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în vazul nostru, al tuturor.”

În plus, acesta mai argumentează și că, odată cu suspendarea contului lui Cumpănașu, datele copiilor nu ar mai fi transmise către serverele comăaniilor controlate de Partidul Comunist Chinez și nu ar mai fi folosite în scopuri comerciale și de „cercetare”.

Revelionul TVR, fără mască de protecție

În rândurile enunțate pe Facebook, Pavel Popescu mai face trimitere la o altă problemă, în ceea ce privește conținutul media. Este vorba despre scandalul „Revelionului la TVR cu Vacanța Mare” și cere revocarea șefei televiziunii naționale, Doina Gradea, criticând și activitatea unor membri ai CNA.

Concret: cine o demite pe Doina Gradea de la TVR și de ce nu a facut-o până acum??? Gubernat, Herjeu, v-ați ascuns iarași la fumat în CNA unde v-am găsit ultima dată sau e încă vacanța? Vă fac o vizită săptămâna viitoare,” scrie Pavel Popescu.

Postarea deputatului PNL

Vă expun opinia mea cu privire la două subiecte dezbătute în spațiul public. Dar opinia mea e insuficientă în condițiile în care m-ați/ne-ați votat că să vă reprezentam în Parlament și drept urmare voi propune și câteva soluții:

Alexandru Cumpanasu și cei 500.000 de elevi care îl urmăresc pe TikTok

Am spus-o de mai multe ori: ar fi ideal pentru noi toți dacă am putea scăpa de TikTok. Stiu că vor sări mulți să mă acuze de cenzură și dictatură dar luați-o ușor, nu vă grăbiți.

Dragi părinți, vă dau 3 motive pentru care aș închide mâine TikTok-ul și v-aș face un serviciu:

a) Datele copiilor noștri nu ar mai fi transmise către serverele companiilor controlate de Partidul Comunist Chinez și nu ar mai fi folosite într-un mod abuziv în scopuri comerciale și de „cercetare”. Eu personal nu aș fi confortabil să stiu că fața fetiței mele este pe un server ce ar putea face experimente cu inteligență artificială și recunoaștere facială fix cum se fac alea pe uiguri (știu, unora nu le place subiectul uigurilor dar este o realitate pe care nu o poate nimeni nega).

b) Am avea mai mult timp de calitate alături de copiii noștri, timp ce ar putea fi folosit în activități constructive pentru viitorul lor. Copiii noștri ar suferi de mai putină dependență de social media, cu efecte pozitive pentru sănătatea lor.

c) Am scapă de problema numită Alex Cumpanasu, un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor.

Ce mi se pare mie incredibil este că noi stam și analizam ca niște proști speța asta aici. Niciun cont suspendat, niciun organ sesizat. Acum haideți să vă spun de ce avem nevoie de legislație serioasă pentru platformele de social media:

În 2019, când conduceam campania online a PNL pentru europarlamentare, Facebook a respins o postare sponsorizată a PNL-ului în care spuneam că orașele conduse de primari liberali că Bolojan, Boc, Hava și Robu, adică administrațiile liberale, sunt comunitățile cele mai dezvoltate din punct de vedere economic și social, administrații de succes.

Facebook ne-a respins postarea pe motiv că acest lucru nu poate fi demonstrat. Nu a fost singura postare respinsă dar v-o dau că exemplu că să vedeți cât de limitate sunt platformele social media și de ce avem nevoie de reglementare pentru ele.

Simultan cu astfel de postări sau cu etichetarea unor postări care nu fac decât să spună adevărul despre mai multe spețe (vezi modul total abuziv în care Twitter a cenzurat unul dintre cele mai vechi ziare din SUA), avem zeci de Cumpanasi, descreierați ce influențează zilnic destinele copiilor noștri într-un spațiu perfect legal, unde ne sacrificăm instant orice principiu pe altarul virtual al socializării umane.

Soluția în cazul acesta este simplă: suspendarea contului descreieratului numit Alexandru Cumpanasu. Și legislație pentru social media. Asta daca găsim cu cine să o facem.
Și încă o mențiune: sunt curios să văd ce personalitate publică mai are curajul să-și asocieze numele cu acest personaj, Alexandru Cumpanasu.

Revelionul „Antibotniță”

În ce stat normal la cap, televiziunea de stat plătește din banul public 140.000 de euro câteva glume de „vedete” coronasceptice și iresponsabile pentru a instiga la nerespectarea regulilor din pandemie? Asta cu înjuratul Președintelui, guvernului și al PNL-ului e o porcărie. E dreptul lor să o facă.

Întodeauna, noi politicienii vom fi ironizați și înjurați și n-avem dreptul să ne plângem pentru asta. Dar să instigi la nerespectarea regulilor în plină pandemie, în ultima noapte din an, este nu doar lipsă de responsabilitate ci prostie, rea voință și un motiv cât de poate de clar pentru un dosar penal pentru o infracțiune contra sănătății publice.

Iertați-mă dragi colegi, dar asta cu „vom face o comisie, vom analiza, o vom chema pe Doina Gradea să ne râdă din nou ca o nesimțită în fata Comisiei de Cultură din Parlamentul României” pe mine mă lasă rece. Concret: cine o demite pe Doina Gradea de la TVR și de ce nu a făcut-o până acum???

Gubernat, Herjeu, v-ați ascuns iarăși la fumat în CNA unde v-am găsit ultima data sau e încă vacanță? Vă fac o vizita săptămână viitoare.

P.S. Doina Gradea, stimată cucoană, te invit să-ți iei „vedetele” de mână și să faceți mâine o scurtă vizită la camera de gardă de la Matei Balș. Ultima dată când am trecut pe acolo, erau câțiva zeci de pacienți COVID cu tuburile de oxigen în brațe, o doamnă doctor și 5 asistente care pur și simplu plângeau pentru că nu mai făceau față efortului de a le salva viețile!

În 8 ore cât am stat acolo nu i-am văzut odată intrând la baie sau luând o gură de apă pe sub combinezoane pentru că erau prea ocupați să ne salveze viețile!

Javrelor, mergeți mâine la Balș și reeditați revelionul fară mască!

Vă expun opinia mea cu privire la două subiecte dezbătute în spațiul public. Dar opinia mea e insuficientă în condițiile…Publicată de Pavel Popescu pe Sâmbătă, 2 ianuarie 2021