• „M-a sunat premierul în săptămâna în care apăruseră sursele cu remanierea mea. Luni apar sursele, marți premierul Cîțu spune că nu este adevărat. Presa mi-a spus că primise informațiile de la cabinetul Cîțu. Intru în coaliție, premierul spune că sursle sunt reale și de la cabinetul lui. I-am zis: Florin, hai să stăm de vorbă, hai să rezolvăm”, a spus Alexandru Nazare, la Aleph News.
  • Alexandru Nazare, la Aleph News: „Luni, m-am bucurat foarte mult că mă sună premierul. Am zis „wow”, pot să am o întâlnire. M-am dus la Palatul Victoria, mi-am luat dosarul cu execuția, dar premierul voia să-mi spună de demisie în cabinetul lui”.
  • Alexandru Nazare, la Aleph News: „Am încercat de 6 ori să introduc proiectul de reorganizare al ministerului de Finanțe pe ordinea de zi a ședinței de guvernul. Premierul Cîțu nu a dat un motiv pentru care nu a vrut reorganizarea. M-a întrebat o dată dacă e urgent. I-am zis că „da”. Nu știu ce anume l-a deranjat pe domnul Cîțu. Este adevărat, proiectul prevedea înființarea Direcției Juridice a ministerului. Direcția Juridică a fost desființată de Florin Cîțu. Am trimis 4 variante de reorganizare la cabinetul premierului. Centrul Cyber depinde de această reorganizare”.

Alexandru Nazare, proaspătul revocat ministru liberal al Finanțelor, a acordat un interviu – eveniment pentru Aleph News, în emisiunea OFF/ On The Record.

Nazare povestește în interviu evenimentele care au dus la revocarea sa din funcție, proasta comunicare pe care o avea cu premierul Cîțu, descrie jocul știrilor pe surse de la cabinetul premierului despre remanierea sa.

„M-a sunat premierul în săptămâna în care apăruseră sursele cu remanierea mea. Luni apar sursele, marți premierul Cîțu spune că nu este adevărat. Presa mi-a spus că primise informațiile de la cabinetul Cîțu. Intru în coaliție, premierul spune că sursle sunt reale și de la cabinetul lui. I-am zis: Florin, hai să stăm de vorbă, hai să rezolvăm”, a spus Alexandru Nazare, la Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

El a spus și um l-a sunat premierul Cîțu să participe la lansarea candidaturii sale pentru șefia PNL, cum a fost chemat în cabinetul premierului și ce a discutat cu Florin Cîțu, vorbește despre tensiunile din Guvern, despre „duduiala economiei”, despre ce a găsit în ministerul de Finanțe, despre reorganizarea ministerului de Finanțe refuzată de premierul Cîțu.

„Luni, m-am bucurat foarte mult că mă sună premierul. Am zis „wow”, pot să am o întâlnire. M-am dus la Palatul Victoria, mi-am luat dosarul cu execuția, dar premierul voia să-mi spună de demisie în cabinetul lui”, a punctat Nazare, în emisiunea Sorinei Matei.

De asemenea, Nazare a povestti cu Florin Cîțu a mai trimis corpul de control să-l verifice și despre cum ministrul Fondurilor Europene a cerut Comisiei Europene o solicitare de prelungire și amânare a PNRR-ului României, cerere despre care s-a vorbit „fugitiv” în Guvernul României și despre care știe și premierul Florin Cîțu.

„Am încercat de 6 ori să introduc proiectul de reorganizare al ministerului de Finanțe pe ordinea de zi a ședinței de guvernul. Premierul Cîțu nu a dat un motiv pentru care nu a vrut reorganizarea. M-a întrebat o dată dacă e urgent. I-am zis că „da”. Nu știu ce anume l-a deranjat pe domnul Cîțu. Este adevărat, proiectul prevedea înființarea Direcției Juridice a ministerului. Direcția Juridică a fost desființată de Florin Cîțu. Am trimis 4 variante de reorganizare la cabinetul premierului. Centrul Cyber depinde de această reorganizare”, a adăugat sursa citată.