• România ar putea să ajungă la 20.000 de cazuri de Covid-19 pe zi
  • Un material al Centrului European de control al bolilor arată că situaţia în România este foarte gravă
  • Vaccinul pentru populaţia generală va ajunge in luna mai

Situaţia nu e deloc roz în România. Numărul de infectări cu Covid-19 este în creştere iar lucrurile par să se agraveze. Invitat aseară la Marius Tucă Show, doctorul Alexandru Rafila nu a ezitat să vorbească despre acest subiect.

Dr. Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS: „Vom ajunge la 20 mii de cazuri pe zi dacă numărul de testări va creşte? Este o posibilitate, eu sper să nu ajungem până acolo, dar 20 mii de cazuri cu simptomatologie pentru că aşa dacă vorbim de persone asimptomatice impactul nu e la fel de mare. Important este să reuşim să ţinem controlul cât de cât.”

Deşi preşedintele Iohannis spune că nu suntem în pericol de lockdown, există materiale ştiinţifice care arată că într-acolo ne îndreptăm. Deci nu prea reușim să ținem controlul „cât de cât”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dr. Alexandru Rafila: „Eu am citit de curând un material al Centrului European de control al bolilor care arată că România se găseşte într-o zonă periculoasă din punct de vedere al creşterii numărului de cazuri, de decese şi de blocarea secţiilor de terapie intensivă.”

Despre vaccinul salvator am auzit cu toţii. El va ajunge în România la începutul anului următor, însă se va concentra iniţial pe personalul medical.

Dr. Alexandru Rafila: „Cred că această campanie de vaccinare s-ar putea încheia în toamna anului următor.Probabil că în martie-aprilie să înceapă pentru populaţie …avem totuţi câteva persoane de categorii la risc care trebuie vaccinaţi, deci probabil că va mai dura. Cel mai probabil spre luna mai va începe către populaţia general.”