• Alexandru Rafila spune că cel de-al treilea val al pandemiei va trece când numărul bolnavilor din Terapie Intensivă va scădea
  • Rafila crede că până în august vor fi vaccinați 5 milioane de români
  • Rafila a afirmat că vrea să avem vacanțe liniștite, sigure, fără restricții de transport: „E o dată bună pentru să ne vaccinăm până în 1 august”

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, spune că cel de-al treilea val al pandemiei va trece când numărul bolnavilor din Terapie Intensivă va scădea. Totodată, Rafila crede că până în august vor fi vaccinați 5 milioane de români.

Alexandru Rafila a spus, joi seară, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, întrebat când va trece al treilea val, că au trecut deja trei săptămâni din cele șase pe care le prognozase, iar numărul de cazuri noi este tot mai mic în fiecare zi.

„Valul trei trece, dar numărul de cazuri noi e tot mai mic în fiecare zi. Am ajuns de la 6.000 la 3.000- 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când se reflectă și la numărul de pacienți de la Terapie Intensivă. 1 august e o dată foarte bună pentru vacanță, să avem vacanțe sigure, e o dată bună să ne vaccinăm până la 1 august”, a afirmat Rafila.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

„Lumea se va vaccina și în două, trei săptpmâni ajungem într-o situație în care se face la liber. Trebuie să convingem oamenii. Sunt multe strategii, argumente, nu poți doar să spui „vaccinează-te eu m-am vaccinat”, a mai adăugat deputatul social-democrat.

În ce privește o declarație anterioară, potrivit căreia 1 august este o dată bună pentru vacanțe, Rafila a afirmat că vrea să spună tuturor să avem vacanțe liniștite, sigure, fără restricții de transport:e o dată bună pentru să ne vaccinăm până în 1 august”.

Până la acea dată, însă, nu poate fi atinsă ținta de 10 milioane de vaccinați, 5 milioane fiind o cifră rezonabilă, cu condiția ca de mâine să înceapă o campanie eficientă.

„Noi avem o epopee națională, Miorița. În momente de criză nu trebuie să se întâmple. Nu putem să dăm mesaje că nu avem ce face, când avem ce face. Trebuie să vină un ministru responsabil, calificat. Toate măsurile trebuie luate coordonat. Degeaba am vaccin dacă nu fac campanie targetată pe vârstă”, a mai spus Rafila.