• Alexandru Rafila susţine că dacă până la sfârşitul anului se vor vaccina încă 3 milioane de români se va ajunge la un grad de imunitate de 75-80%.
  • Acest lucru ar însemna că valurile viitoare ale pandemiei vor fi total diferite de cel de acum.

„Dacă reuşim să vaccinăm încă 3 milioane de oameni până la sfârşitul anului, începutul anului viitor, valurile viitoare ale pandemiei vor fi cu totul diferite faţă de acest val. Nu vor mai fi aşa multe cazuri grave, spitalele vor avea capacitate să trateze pacienţii, vor fi suficiente medicamente, bineînţeles dacă se vor achiziţiona, şi nu ne vom mai confrunta cu pericolul opririi vieţii sociale şi economice şi mai ales cu pericolul opririi şcolilor, care ne afectează pe toţi şi mai ales pe copiii noştri”, a spus Alexandru Rafila, miercuri, la Marius Tucă Show de la Aleph News.

Acesta spune că oamenii trebuie convinşi prin dialog, prin responsabilizare „care ţine de protecţia propriei persoane şi de dorinţa de a reveni la viaţa normală”, nu prin constrângere.

„3 milioane de persoane vaccinate suplimentar faţă de cele 7 milioane care sunt în momentul de faţă aduc undeva la vreo 10 milioane, la care se adaugă cei care au trecut prin boală, eu cred că sunt cam 8 milioane, sigur sunt şi situaţii în care oamenii au fost vaccinaţi şi au trecut prin boală. Dacă se vaccinează 10 milioane de oameni probabil că o să avem o imunitate în jur de 75-80% din populaţia României”, a mai declarat, la Aleph News, Alexandru Rafila.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acesta a spus că acest număr se poate atinge dacă până la sfârşitul anului ar fi 50.000 de persoane care se vaccinează zilnic.