• Alexandru Rafila crede că nunţile vor putea fi reluate în condiţii normale începând din luna mai.
  • Este posibil să se impună, totuşi, distanţarea sau folosirea măştilor.
  • Despre valul 5, ministrul Sănătăţii crede că este „ultimul important din punctul de vedere al sănătăţii publice”.

Alexandru Rafila crede că nunţile vor putea fi reluate în condiţii normale începând din luna mai. Este posibil să se impună, totuşi, distanţarea sau folosirea măştilor. Despre valul cinci, ministrul Sănătăţii crede că este „ultimul important din punctul de vedere al sănătăţii publice”.

Întrebat, sâmbătă, despre discuţiile pe care le-a avut cu cei din industria nunţilor şi când ar putea să îşi programeze oamenii nunţile, Rafila a răspuns că a avut foarte multe întâlniri în ultima perioadă cu reprezentanţi ai diverselor industrii.

Cred că în luna martie o să putem să avem o discuţie aplicată despre un calendar, pe termen mediu măcar, în aşa fel încât să existe predictibilitate. Toată lumea îşi doreşte predictibilitate. Cred că în martie, când vom avea elemente mult mai concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună un program. E o opinie personală, dar cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua. Probabil cu anumite limitări, nu ştiu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elementele de siguranţă care înseamnă o oarecare distanţare sau în cazul unor evenimente publice utilizarea măştii”, a răspuns ministrul Alexandru Rafila.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
UEFA, CONTRA VÂNĂTORILOR DE SELFIE
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII

Potrivit acestuia, folosirea măştilor la tulpina Omicron este „cel mai important element, pentru că este o barieră mecanică ce previne transmiterea.

Din păcate asistăm la reîmbolnăviri numeroase. Un studiu făcut în Anglia arată că există multe cazuri de reîmbolnăvire nu numai la persoanele vaccinate, ci şi la cele care au trecut prin boală”, a adăugat Rafila.

Ministrul spune că important este să trecem de acest val, despre care crede eu că va fi ultimul important din punctul de vedere al sănătăţii publice.