• Alexandru Rafila a declarat că PSD va propune astăzi, în ședința Birourilor permanente reunite, înființarea unei comisii care să investigheze managementul pandemiei
  • Scopul acestei comisii nu ar fi de a găsi vinovați, ci de a oferi răspunsuri
  • Alexandru Rafila l-a criticat și pe Vlad Voiculescu: „Nu putem să lansăm astfel de dezbateri în momentul în care am constatat că nu mai suntem ministrul Sănătății

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și fost ministru al Sănătății, a declarat că PSD va propune astăzi, în ședința Birourilor permanente reunite, înființarea unei comisii care să investigheze „modul în care a existat managementul pandemiei”. Această comisie ar analiza mai multe aspecte, de la numărul de cazuri, de testare, de vaccinare și numărul de decese, ajuns în atenția publicului după declarațiile lui Vlad Voiculescu.

Alexandru Rafila: „În ședinta de astăzi a Birourilor permanente reunite, sperăm să putem trece propunerea PSD, de constituire a unei comisii care să investigheze modul în care a existat managementul pandemiei în toată această perioadă, plecând de la toate datele: numărul de cazuri, testare, vaccinare și, bineînțeles, lucrul care a fost adus în discuție și de fostul ministru al Sănătății, domnul Vlad Voiculescu, referitor la numărul de decese. Noi considerăm că această comisie este foarte utilă și sperăm că cei de la USR-PLUS să sprijine această inițiativă, în sprijinul transparenței pe care o clamează, pentru că scopul acestei comisii nu este să găsească vinovați, ci să ofere răspunsuri populației, întrucât oamenii să poată să își recâștige încrederea în autorități, în sistemul de sănătate și să putem trece, în mod responsabil, împreună peste această pandemie.”

Ulterior, el a reiterat nevoia unui sprijin din partea tuturor colegilor săi, indiferent de orientarea politică sau partidul de apartenență. Alexandru Rafila speră ca toată lumea care a fost implicată sau au fost responsabili pentru gestionarea pandemiei să fie audiați. Acest lucru ar spori încrederea cetățeanului în autorități. În același timp, el l-a atacat pe Vlad Voiculescu deoarece a lansat astfel de dezbateri din momentul în care a fost demis.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Alexandru Rafila: „Încă o dată, fac apel la colegii din Biroul permanent, indiferent de orientarea politică, să sprijine acest demers al psd. Vlad Voiculescu poate să fie invitat. Toată lumea care a fost implicată în mod direct, responsabili pentru această gestionare a pandemiei, chiar și foști miniștri. Mi se pare firesc să răspundă în fața unei comisii parlamentare. Se întâmplă și în alțe țări, se întâmplă și în Congresul SUA, iar astfel de lucruri nu fac decât să sporească încrederea oamenilor în autorități. Audierile aduc încredere publicului, acesta ar trebui să fie principalul mesaj. Eu sper să vină în susținerea acestui demers și cei de la USR-PLUS. Dânșii n-au clarificat prea multe probleme, dimpotrivă, au creat confuzie. Nu putem să lansăm astfel de dezbateri în momentul în care am constatat că nu mai suntem ministrul Sănătății.