Alexandru Rafila: Proiectul privind certificatul verde trebuie rescris

Alexandru Rafila PSD Sursă foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
  • Deputatul PSD Alexandru Rafila a vorbit vineri despre proiectul de lege care a fost respins în Senat şi pe care PSD n-a putut să-l susţină.
  • Social-democratul crede că proiectul trebuie să se refere la o perioadă limitată de timp.
  • Acesta a adăugat că trebuie încurajat şi accesul la testare.

Deputatul PSD Alexandru Rafila spune că proiectul privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă trebuie rescris. „Trebuie gândit pe o perioadă limitată, cu evitarea discriminărilor şi cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate”.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a vorbit vineri despre proiectul de lege care a fost respins în Senat şi pe care PSD n-a putut să-l susţină: „Noi suntem responsabili în ceea ce priveşte măsurile de sănătate publică, dar un astfel de proiect de lege nu trebuie să fie discrimatoriu, pe de-o parte, şi nu trebuie să pună în pericol funcţionarea sistemului de sănătate, pe de altă parte”.

Social-democratul crede că proiectul trebuie să se refere la o perioadă limitată de timp.

Nu se pot face discriminări între diferite categorii sociale şi credem că o formă rescrisă a acestui proiect trebuie să facă un lucru foarte clar, să fie pe o perioadă foarte clar determinată, pentru că nu poţi să menţionezi doar starea de alerttă, care durează de mai mult de un an şi jumătate. Un astfel de act normativ trebuie foarte bine gândit pe o perioadă echilibrată, cu evitatea discriminărilor şi cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate. Cred că se poate discuta, dar propunerea noastră este să revenim şi să rescriem”, a mai spus Rafila.

Acesta a adăugat că trebuie încurajat şi accesul la testare: „Nu putem să nu sprijinim, alături de vaccinare, şi accesul la testare. Să fie încurajat de stat, să fie nediscrimatoriu, iar condiţionarea plăţii testelor pentru anumite categorii, cel puţin în această perioadă critică, nu credem că este o bună idee”.