• Alexandru Rafila a declarat că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, nu a avut viziune și nu a știut ce are de făcut
  • Alexandru Rafila: „Ministerul Sănătății funcționa ca un stat în stat, cu programul lui”
  • Alexadnru Rafila: „Dacă ne uităm pe lista de realizări, activitățile nu aveau nicio legătură cu situația gravă în care ne găsim”

Alexandru Rafila a fost invitat la „Marius Tucă Show” și a declarat că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, nu a avut viziune și nu a știut ce are de făcut și că acestea sunt principalele calități pe care ar trebui să le aibă o persoană care aspiră la această funcție.

Dintre aceste trei elemente nu am regăsit nimic în activitatea lui Vlad Voiculescu. Chiar îmi pare rău că s-a întâmplat așa. Dacă ne uităm pe lista de realizări, activitățile nu aveau nicio legătură cu situația gravă în care ne găsim. Nu am înțeles în ce a constat lupta cu corupția”, a spus Alexandru Rafila.

În opinia acestuia, trei lucruri concrete nu s-au rezolvat: controlul pandemiei – adică testarea și coordonarea direcțiilor de sănătate publică – asigurarea asistenței medicale – reformarea spitalelor, înființarea unor circuite speciale pentru pacienții COVID și non COVID – și sprijinirea serioasă a programului de vaccinare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În plus, Voiculescu ar fi încercat să subordoneze politic Institutul Naţional de Sănătate Publică, ceea ce în opinia lui Rafila este o „tentativă de subminare a siguranței naționale”.

„Senzația mea a fost că Ministerul Sănătății funcționa ca un stat în stat, cu programul lui. Comunicarea cu alte instituții era la un nivel redus, lucru care nu este bun deloc nici într-o perioadă de acalmie”, a declarat deputatul social-democrat.