• Trebuie găsită o soluție pentru revitalizarea campaniei de vaccinare, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
  • Rafila adăugat că România a avut cea mai mare mortalitate din Uniunea Europeană: 3%.
  • Ministrul Sănătății și-a exprimat dezamăgirea că măsura care putea să încetinească transmiterea virusului – certificatul COVID – nu a fost adoptată.

Trebuie găsită o soluție pentru revitalizarea campaniei de vaccinare, declară ministrul Sănătății, care speră să fie adoptat totuși certificatul verde. Alexandru Rafila adaugă că autoritățile încearcă să evite un lockdown, închiderea școlilor și numărul mare de decese.

Alexandru Rafila a spus că România a avut, în valul 4, cea mai mare mortalitate din Uniunea Europeană: 3% din pacienții infectați în România au murit și „au fost afectate în bună măsură și persoanele cu alte patologii care au avut acces limitat la serviciile medicale”.

„Ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple și facem tot ce este posibil, dar nu putem să facem mai mult decât atât. În acest moment nu avem la îndemână decât măsurile de sănătate publică care se referă la distanțare, folosirea măștii, pe care le recomandăm. Insistăm foarte, foarte mult în ceea ce privește vaccinarea. Trebuie să găsim o soluție să revitalizăm această campanie de vaccinare, inclusiv prin implicarea profesioniștilor din sănătate în furnizarea de informații credibile și accesibile. Am adaptat actul normativ care permite extinderea rapidă a testării la nivelul cabinetelor de medicină de familie și sperăm să avem succes să putem depista cât mai repede persoanele bolnave”, a spus Alexandru Rafila.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Ministrul și-a exprimat dezamăgirea că măsura care putea să încetinească transmiterea virusului – certificatul COVID – nu a fost adoptată.

„Este o măsură pe care am fi vrut s-o luăm, chiar dacă temporar, ca să putem gestiona mai bine situația. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică care să poată duce la adoptarea unui astfel de document, astfel încât să evităm trei lucruri majore: un lockdown care a afectat deja foarte serios viața economică, închiderea școlilor și numărul mare de decese”, a adăugat Alexandru Rafila.